hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Reizen texel, vakantie eiland texel, texel blog

Published on mei 21st, 2020 | by redactie

0

Op vakantie in eigen land

Als geboren en getogen Texelse ben ik natuurlijk bevooroordeeld, maar een vakantie op Texel betekent voor ieder wat wils. Het vakantiegevoel begint al op de boot, heerlijk genieten op het buitendek van het uitzicht en de meeuwen. Als je oud brood meeneemt, eten de meeuwen uit je hand en vliegen ze gedurende de overtocht (die maar 20 minuten duurt), met je mee.

Het eiland Texel is 25 km. lang en ongeveer 8 km. breed. De beste en leukste manier om het hele eiland te verkennen is per fiets. En wat is nu leuker voor kinderen dan dat met een tandem te doen. Als ouder trap je zo nu en dan wat meer, maar de kinderen zien zo ook veel meer, omdat ze niet op de weg hoeven te letten.

Texel, vakantie texelTexel vakantie eiland

Een aanrader op Texel, is natuurlijk Ecomare. In dit zeehondencentrum is van alles te zien en te beleven. Je ziet van dichtbij hoe de zeehonden gevoerd worden en de kinderen kunnen op ontdekkingsreis door het museum. In de eb-en-vloed-speeltuin doe je voetje van de vloer en de speeltoestellen dagen je uit de natuur spelend te beleven.

Een vakantie op Texel betekent strand, heel veel strand. En op het strand maakt het nooit zoveel uit wat voor weer het is, het is altijd genieten. Vergeet je schepnet niet om zelf op garnalen te vissen en krabbetjes te zoeken.

Wil je zien hoe de garnalen met een grote ‘kotter’ gevangen worden? Ga dan in het dorp Ouderschild een middagje mee op een vissersboot. Je ziet hier hoe de garnalen gevangen worden én je kunt ze gelijk proeven. De vissers weten veel te vertellen over het wad en met een klein beetje geluk zie je de zeehonden op de zandbanken liggen of lekker zwemmen in de zee.

Op Texel leven meer schapen dan inwoners en Texel is dan ook beroemd om zijn prachtige producten van schapen. (De schapenwollen sloffen zijn hier in de winter favoriet). Je kunt bij verschillende schapenboeren een kijkje nemen op de boerderij, de producten proeven en voelen en niet vergeten de lammetjes te knuffelen.

Texel heeft eigenlijk te veel om op te noemen, ieder seizoen heeft op Texel zijn charme en er worden het hele jaar door diverse evenementen en activiteiten georganiseerd.

Oh, en had ik al verteld dat Texel de meeste zonuren van Nederland heeft? Een heerlijk eiland dus, om eigenlijk steeds weer terug te komen!

Texel, vakantie texel

Bekijk meer leuke uittips voor kinderen >>

Op zoek naar leuke vakantie adresjes? Kijk hier >>

Stoere vakantie tips >>
Comments are closed.

Back to Top ↑