Steeds hetzelfde vriendinnetje bij ons thuis

5 juli 2018

En jahoor, daar is ze weer…. Zoals bijna iedere dag komt mijn dochter (9 jaar) met steeds hetzelfde vriendinnetje binnenlopen om hier thuis te gaan spelen. En dat brengt mij iedere dag weer in een lastige situatie. Het meisje mag thuis namelijk niets tot niet veel en is dus graag hier omdat ik andere (minder zware) regels hanteer. Prima zou je zeggen en fijn dat ze zich hier thuis voelt, maar dat doet ze nu juist iets teveel.

Steeds hetzelfde vriendinnetje

Ze graait ongegeneerd in de kasten en als ik er iets van zeg dat zet ze een poeslief gezicht op en zegt ze dat het van mijn dochter mocht. Mijn dochter moet ook altijd eerst vragen dus dat wordt dan vaak een eindeloze discussie wie wat heeft gezegd. Daarbij brengt ze mijn dochter op ideeën om haar spaarpot te plunderen en bij de plaatselijke supermarkt snoepjes te kopen.

Mijn dochter mag alleen naar de supermarkt om iets op te halen en ze fietst ook alleen van en naar school. Dat alles mag haar vriendinnetje niet en dus doet ze het hier min of meer stiekem.

Andere regels

Ik heb al met haar moeder gesproken en voorzichtig verteld dat mijn dochter iets meer vrijheden heeft en dat ik weet dat zij andere regels hanteren, maar het lijkt wel of ze dat juist wel prettig vindt. Ze zegt dat ze het begrijpt en met haar dochter zal praten, maar dat gaat twee dagen goed en dan zijn we weer op hetzelfde punt.

Nooit bij haar

Mijn dochter speelt eigenlijk niet daar, omdat ze er niets krijgen, geen snoepje/koekje of stuk fruit. Ze mogen daar alleen binnen de tuinhekken spelen en dan ook het liefst alleen daar en niet binnen. Hier in de buurt zijn veel leuke speeltuinen, maar daar mag ze niet komen.

Mijn dochter vindt het lastig om grenzen te stellen en het vriendinnetje accepteert geen nee, met als gevolg dat ze hier bijna iedere dag op de stoep staat. Met een knoop in mijn buik zeg ik dan, dat ze vandaag niet kan komen spelen omdat we andere plannen hebben.

Ergens voel ik ook medelijden, omdat ik zie dat het meisje het ook aan aandacht ontbreekt. Hier heeft ze het heel erg naar haar zin en kan ze meer zichzelf zijn. Maar voor de sociale ontwikkeling van mijn dochter zou ik het prettig vinden als ze ook wat meer met andere kinderen zou spelen.

 

Lees herkenbare blogs van meisjesmoeders >>

Bekijk de nieuwste meisjesmode >>

Meisjeskamer inspiratie >>

Meisjesfeest >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...