Vakantie op de Sprookjescamping

4 juli 2016

Beeld je in; jij zittend op een terras, in het zonnetje met een heerlijke cappuccino en de kinderen lekker spelend in het speeltuin en in het zwembad. Klinkt dat niet als een sprookje? Dat hebben wij even mogen beleven op de Sprookjescamping in het Overijsselse Vechtdal. Wij waren uitgenodigd om de camping te komen bekijken en te ervaren of het werkelijk een sprookje is op deze kindercamping. Bij aankomst werden wij erg vriendelijk ontvangen door twee dames achter de receptie en de kinderen hadden het eerste sprookjesfiguur al gespot: Hanna de Heldhaftige.

Sprookjesfiguren

Zoals de naam van de camping al doet vermoeden, wonen op De Sprookjescamping tien sprookjesfiguren die je tegenkomt op de verschillende plekken van de camping. Spontaan in het park, in de speeltuin en het restaurant maar ook tijdens het activiteteitenprogramma. Leuk is dan wel, om voordat je op vakantie gaat, samen met je kinderen de site te bekijken om het sprookje van de camping en de karakters alvast te leren kennen. Dan wordt het sprookje ook werkelijkheid en het verhaal duidelijk voor de kinderen (en jezelf). Bumpie de Beer rijdt aan het einde van de dag met de Bumpiejeep over de hele camping om bij elke Bumpiehalte kinderen mee te nemen naar de Sprokkelplaats, waar als afsluiter van de dag een Sprookjes theatershow plaatsvindt. De show is mooi in elkaar gezet en super leuk voor de kinderen. Zij gaan helemaal op in het verhaal en worden er goed bij betrokken. Top gedaan.

sprookjescamping-review-girlslabel-kindercamping

Super-de-luxe caravan

Wij stonden achteraan op de camping in een compleet ingerichte, super-de-luxe caravan. De caravan staat op een veld met meerdere caravans met in het midden een speeltoestel. Overzichtelijk en duidelijk voor ouders en kinderen. In de super grote voortent staat een tafel met stoelen en daarnaast nog een tafel met televisietoestel erop. Deze had er van mij persoonlijk niet hoeven te staan, maar de kinderen vonden het af en toe wel lekker, zo’n rustmomentje voor de tv. Bij binnenkomst in de caravan zag je meteen drie stapelbedden, waar de kinderen dolenthousiast van werden. Meteen een eigen plekje maken van dit knusse bed met nachtlampje en gordijn. De caravan is echt van alle gemakken voorzien voor een luxe vakantiegevoel.

De toiletgebouwen zitten verdeelt over de camping en zien er spik en span uit. Er zijn voldoende familiedouches, een speciaal kindergedeelte waar de kleintjes zelf kunnen douchen en tandenpoetsen, en zelfs douches met sunshowers, en een zonnebank en infrarood sauna. Ook is er  voldoende ruimte om af te wassen of de was te doen in de wasmachines en drogers.

We kregen zelfs ons ontbijt gebracht door de Waterelf. Deze ontbijtmand kun je bestellen en is echt de moeite waard. Helemaal gevuld met broodjes, broodbeleg, gekookte eitjes en drinken voor ouders en kinderen. De moeite waard en een top service!

Binnen- en buitenwaterspeelparadijs

Wanneer je nog kleine kinderen hebt ben je op vakantie vaak druk met achter deze kleine ontdekkertjes aan lopen en zie je veel gevaren waar je ze voor wilt beschermen. Daar hebben ze hier bij de Sprookjescamping toch wel heel goed over nagedacht bij het opstellen van de speeltuinen en de zwembaden. Overzichtelijk, kinderen kunnen overal mee spelen en veilig. En er is hier echt veel te spelen; van springkussen, glijbanen, diverse klimtoestellen, een buitenzwembad met speeltoestel, een familieglijbaan, een zwembad en een binnen zwembad met glijbaan, banden waterbaan, speelkasteel en nog veel meer. Het is niet heel groot, maar er valt enorm veel te doen en te ontdekken voor de kleintjes. De familieglijbaan is de topattractie volgens de kinderen en ik snap wel waarom.

In het winkeltje hadden de kinderen een kaart met waterdiertjes en een schepnet gespot. Hiermee zijn we naar de visvijver gelopen om deze waterdiertjes te zoeken. Wat een feest. Op blote voeten het water in om visjes en andere beestjes te vinden. Heerlijk buiten in de natuur. Je kunt echt van alles doen op de Sprookjescamping!

sprookjescamping

Conclusie Sprookjescamping

Een paar dagen is natuurlijk veel te kort om de hele camping te onderzoeken en aan alles deel te nemen. Helaas was het echt ook Hollands weer. De ene keer zon, maar ook flinke buien tot zelfs onweer aan toe. Gelukkig zaten wij in een heerlijke caravan met ook binnen voldoende plaats om te zitten of om even binnen te spelen. Maar wanneer het regent kun je op de camping alleen in het binnenzwembad terecht wat leuk is voor kinderen. Helaas passen de ouders niet in het zwembad, daar is het te klein voor. Je kunt er wel naast zitten. In de Sprokkelplaats kun je tijdens het animatieprogramma terecht, jammer dat hier niet ook nog een overdekt speelgebeuren is. Dat zou de camping nog completer maken, wat betreft het spelen (maar er is eigenlijk meer dan genoeg om te spelen). Een punt van aandacht is wat mij betreft het restaurant en het afhaalgedeelte. Misschien leuk om dit te moderniseren en sfeervoller aan te kleden, zodat je hier ook even kunt zitten wanneer het regent en je kind aan het spelen of zwemmen is.

Wanneer het mooi weer is is altijd alles leuker. Dan kun je heerlijk op het terras vertoeven, iets lekkers bestellen van de uitgebreide menukaart of een lekker ijsje. Dan kunnen de kinderen zicht echt de hele dag vermaken in de vele speeltuinen, zwembaden, of lekker bij de caravan. Er is genoeg te doen!

De Sprookjescamping is super leuk voor ouders met kleine kinderen tot ongeveer 7-8 jaar. Je kunt je kind hier met een gerust hart laten lopen, spelen en de camping laten ontdekken. Er is echt met oog voor en door de kinderen gekeken. De campeerplaatsen staan duidelijk aangegeven en zijn eenvoudig terug te vinden voor de kinderen. Ook het personeel en de animatie is uiterst vriendelijk en lief voor de kinderen. Je wordt hier gastvrij ontvangen en camping maakt er echt een feestje van voor kinderen en ouders. Dat is toch echt wel een fijn vakantiegevoel!

sprookjescamping-review-girlslabel-kindercamping

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...