Sportief gezin; quality time kan ook samen sporten zijn

20 oktober 2018

Hoe sportief zijn jullie? Wij zijn wel een sportief gezin, altijd al geweest eigenlijk. Vrijwel dagelijks probeer ik zelf even te sporten, want niet alleen mijn lichaam maar ook mijn geest heeft dat nodig. Onze kinderen weten daardoor niet beter dan dat sporten bij de dagelijkse routine hoort. En Robyn zit nu een jaar op turnen en uiteraard hebben we de wekelijkse zwemles.

Lees nog meer over wat onze moeders meemaken in onze mamablogs >>

Wissel van de wacht

Misschien herken je het wel? Je komt thuis na je werk of de sportles van je dochter, snel wat te eten op tafel toveren en aan tafel. En dan wil je daarna ook nog even sporten en heb je een man die ook nog graag even zijn benen strekt. Bij ons komt dat regelmatig voor. Terwijl ik me uitleef tijdens een bokses, legt mijn man de kinderen in bed en zodra ik binnenstap, staat hij klaar om te vertrekken. Op zo’n avond zien we elkaar vluchtig, even tijdens het eten en pas weer na het sporten. Dus lang samen op de bank hangen zit er dan niet in. En ook bijkletsen schiet er dan wel eens bij in. Maar dat halen we altijd wel weer in.

Op andere dagen sta ik in mijn hardloopbroek klaar en zodra mijn man na zijn werk binnenstapt begint mijn stappenteller te lopen. En terwijl hij kookt, ren ik een rondje. Zodat we daarna gezellig rustig kunnen tafelen, met zijn vieren. Okay, ik ben misschien een beetje bezweet, maar ik heb wel lekker alles van me af kunnen rennen en ben helemaal relaxed. Dan heb ik wel weer tijd en zin in een extra voorleesboekje en genoeg geduld voor alle flauwe grappen en getreuzel. Dus ook voor de kinderen is het maar goed dat mama regelmatig haar hoofd leegt.

Sportief gezin en quality time

Onze kinderen bewegen ook graag en het allerleukste is natuurlijk mee mogen doen met wat papa en mama doen. Dus soms trekken we er met zijn vieren op uit. Hier vlakbij is een groot calisthenics rek. Terwijl papa zich opdrukt en in het rek hangt, zwieren de kinderen eraan en rennen ze rond in de voetbalkooi. Ze vinden het gezellig, omdat we compleet zijn. Ze kunnen hun energie kwijt en de lunch erna smaakt extra goed omdat we er  enorme trek van hebben gekregen. Om wat minder vaak van huis te hoeven is mijn man begonnen met thuis in de tuin sporten. En ook ik heb wel eens een lesje staan bootcampen in de woonkamer als dat beter uit komt.

kika run 2017, kidsrun, sportief gezin, samen hardlopen

KIKA Run Rotterdam 2017

Inmiddels hebben wij de halve marathon van Eindhoven gelopen en de kinderen hebben meegedaan met de kidsrun. Na de KIKA run die we voor het goede doel hebben lopen, is dit voor ons ook quality time. Robyn rent met gemak de hele route lang en Sef doet ondanks zijn jonge leeftijd wel zijn best en rent vrolijk mee. Met zijn vieren lopen we zo’n kidsrun, met zijn vieren over de finish en met zijn vieren trots op elkaar zijn. Ja, wij zijn wel echt een sportief gezin en dat zullen we blijven ook.

sportieve familie, gezonde familie, marathon eindhoven, chiquita kidsrun, kidsrun

Chiquita Kidsrun 2018 (Marathon Eindhoven)

Snelle gezonde ontbijtjes voor het hele gezin >>

Leuk voor mama’s: Hotel Healthy Fest >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...