De S.P.E.L show een bordspel voor het hele gezin

23 december 2020

Voor alle taalpuristen; quizmasters; taalwijsneuzen en mensen die van een leuke spel houden is er ‘ De S.P.E.L. show’. Het bordspel is gebaseerd op het bekende televisieprogramma dat gepresenteerd word door Astrid Joosten. In deze BNNVARA-taalquiz ‘De S.P.E.L.show’ nemen drie Bekende Nederlanders, het op tegen 26 onbekende Nederlanders. Het draait allemaal om taalkennis: wie is het beste in spelling, spreekwoorden en grammatica? Na drie rondes neemt de beste  ‘onbekende” speler het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten. Dit leuke format is er nu ook in een bordspel variant die je thuis kan spelen. Het spel is geschikt vanaf 10 jaar. Lees mee wat wij er van vonden.

Bekijk het spel hier

S.P.E.L. Show, spel show review, spel show bordspel

S.P.E.L show

Wij besluiten de S.P.E.L show te spelen met zijn tweeën. Ik tegen mijn dochter van 11. Als we de doos uitpakken zien wij 2 speelplaten en diverse stapels met vragen kaartje. Het boekje is vrij uitgebreid en dat schrikt mij altijd een beetje af. Maar dat blijkt niet nodig. Je gaat spelen in 5 rondes. En elke ronde heeft een eigen opdrachtsoort en daarbij behorende opdracht. Zo moet je opzoek naar spelfouten of een meerkeuze vraag wat het getoonde spreekwoord betekend.

S.P.E.L. Show, spel show review, spel show bordspel

Verloop van het bordspel

Het spel speelt vlot en gemakkelijk. Sommige vragen zijn best pittig. Eerlijk opgebiecht, ik weet ook echt niet alle spelfouten er uit te vissen. We vliegen door de vier rondes heen. Dan zijn we toe aan de laatste ronde en gaan we de finale spelen. De 2 beste spelers mogen die spelen. Beetje jammer dat wij het met zijn tweeën spelen en Emily klaagt dat ze dan net zo goed niet had kunnen spelen. Mijn grote voorsprong doet er niet meer toe in de laatste ronde. Het finalespel zet alles op scherp. Je gaat met 10 letters woorden maken en ontbrekende letters mag je aanvullen. Mits je maar een x aantal letters gebruikt zoals gevraagd op het opdrachten kaartje. De finale  vragen worden steeds moeilijker omdat je meer letters moet gebruiken. Een lastige maar leuke opdracht. Op een haar na weet ik toch nog te winnen. Wie zegt dat je kinderen moet laten winnen 😊

spelletjes spelen, de grote SPEL show, SPEL show, bordspel, familie spel. SPEL show review

Voor alle quizmasters in spe

Dit familie spel is leuk voor alle leeftijden maar wel vanaf 10 jaar. Het kan met 2 spelers, maar meer is leuker… In deze gekke  tijden van corona is het misschien nog veel leuker om dit via zoom te spelen. Het spel is namelijk echt gebaseerd op de spelshow waardoor iemand goed 1 quizmaster kan zijn. En een ander gezin een team en het volgende gezin ook weer een team. Ik zie het helemaal voor me geheel corona proof samen iets doen.

Een leuk bordspel dat ongeveer 40 minuten duurt. De opdrachten zijn zeker niet gemakkelijk. Wel had ik soms extra uitleg prettig gevonden. Dan leer je er ook nog iets van. Voor de rest een leuk spel om met het gezin of een vrienden avond te spelen.

LEES OOK:

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
buitenspelen tips buitenspeelgoed speelgoed spelen

Leuk klein buitenspeelgoed voor de zomer.

April doet wat hij wil en nadat we al een heerlijke tijd aan het einde van Maart van mooi weer...
OI000010

Diamond Painting by Totum + WINACTIE

We knutselen nog even vrolijk verder op deze druilerige dagen van deze maand. Mijn meiden kunnen hier uren mee zoet...