Het leukste speelgoed voor kind en gezin

29 juli 2017

Ieder kind speelt. En dat is maar goed ook, want door te spelen kun je je als kind goed ontwikkelen.  Door de spelwereld binnen te stappen, kun je je dagelijkse dingen even opzij te schuiven. Na lekker gespeeld te hebben kun je weer beter omgaan met de eisen uit de “echte” wereld. Op school wordt er dan ook niet voor niets een speelkwartier gehouden. Daarna kunnen de kinderen zich weer beter concentreren. Spelen is goed voor de ontwikkeling van jouw kindje. Met leuk speelgoed voor kind en gezin kun je gezellig samen zijn en samen spelen.

Het leukste buitenspeelgoed >>

Bekijk nog meer speelgoed online >>

Speelgoed voor kind en gezin

Heerlijk even alleen spelen is leuk, maar samen spelen is nog leuker! Hoe fijn is het om even tijd voor elkaar vrij te maken en samen giechelend van de lach een spelletje te spelen. Of voel je even weer kind en leef in je in de belevingswereld van jouw meisje. Help haar met het verzorgen van haar poppen of bouw samen een LEGO winkel stad.

Samen spelen

Door samen te spelen kun je ook samen praten. Ze pikken sociale gedragscodes op en leren hoe ze mimiek en lichaamstaal moeten interpreteren. Maar vooral ook leren ze van spel creatief en associatief denken. Tussen het spelen door kun je quasi nonchalant nog wel eens wat vragen stellen of rollen spellen spelen. Op deze manier leert je kind om over gevoelens na te denken, omgaan met anderen en jij weet wat er omgaat in zijn/haar hoofd. Misschien wel een onverwerkt verdriet of een ruzie met vriend of vriendin of loopt het even niet lekker op school. Dit versterkt de band tussen jou en je kind.

Ontwikkeling kind

Samen iets doen biedt dus iedereen voordelen. Door jouw aandacht zit je kind lekkerder in zijn vel. En, niet onbelangrijk, door samen met je kind te spelen of iets met hem te ondernemen, leer jij zelf ook veel.

Daarnaast is het geweldig om het kind in jezelf weer naar boven te halen. Dus ga mee in die achtbaan, doe samen gek op discomuziek, leef je uit tussen al die poppen en knuffels of ga lekker samen knutselen. Misschien moet je wat gêne overwinnen, maar daarna is het zó leuk.

Maak tijd vrij om te spelen met je kind

Helaas komt het in de praktijk maar weinig voor dat ouders echt tijd vrij maken om eens lekker samen te spelen met hun kinderen. Overvolle agenda’s, hele weekenden op pad; je bent blij als je even op de bank kunt zitten. Laat staan dat je na een dag vol vergaderingen, boodschappen en andere broodnodige klussen zin hebt om dan ook nog eens de poppen in bad te doen.

Je hoeft echt geen uren met je kind te spelen hoor. Het belangrijkste is dat je een poosje alle aandacht voor je kind hebt. Dus: je telefoon uit, de computer uit en er even echt voor hem/haar zijn.

Het leukste speelgoed

Wanneer heb jij voor het laatst in een deuk gelegen samen met je kind gespeeld? Koop een leuk gezelschapsspel of buitenspel, ga gezellig samen knutselen met je dochter. Bouw een LEGO winkel centrum of ga trek de leukste verkleedkleding uit de kast en maak je mooi. Het maakt niet uit, zolang jullie er beiden maar plezier aan beleven. Het leukste speelgoed voor kind en gezin shop je online bij wehkamp.

Bekijk ook: het leukste meisjesspeelgoed >>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...