Een echt papa’s kindje

9 februari 2018

Mijn dochter is een echt papa’s kindje. Ze heeft een speciale band met vader en dat begrijp ik maar al te goed. Van kleins af aan kroop ze al als eerste naar haar vader toe. Ik was dan ook niet verbaasd dat haar eerste woordje ‘papa’ was. Omdat mijn man voor zijn werk veel weg is, is de band in de loop der jaren alleen maar hechter geworden.

Typisch meisjesgedrag

Ik heb minder geduld en juist die eigenschap is wel gemakkelijk bij een dochter met een sterke eigen wil. Mijn man voelt goed aan wat de beste aanpak is om haar werkjes/topografie te laten leren voor school of wanneer ze stampvoetend in de kamer staat om haar gelijk te krijgen. Aan de andere kant is hij ook weer veel gemakkelijker over te halen om een ijsje te kopen, een extra snoepje te nemen en langer op te blijven. Ze windt hem zo om haar vinger door hem te overladen met kusjes en tekeningen. Bijna iedere tekening is voor papa en op maandagochtend is zijn tas volgestopt met werkjes voor de hele week.

Speciale band met vader

Ze hebben ook samen allerlei rituelen ontwikkeld, waar ik echt niet tussen mag en wil komen. ’s Avonds in bed wil ze altijd even over haar rug gekriebeld worden en volgens haar kan ik dat als mama ook gewoon echt niet. Ze heeft een speciale knuffel met een foto van papa erop en die slaapt altijd bij haar in bed.

Ze gaan geregeld samen op ‘stap’ boodschappen doen, stuk fietsen, naar het zwembad of de bioscoop. Omdat er tussen onze zoon en dochter vier jaar verschil zit en de interesses niet altijd overeen komen onderneemt hij vaak iets apart met de kinderen. Met onze zoon heeft hij andere raakvlakken die hun band weer bijzonder maken.

Maar met een dochter blijft het toch net altijd even anders. Niet meer, niet hechter, niet specialer, maar anders. Al was het maar omdat ze van papa ’s ochtends zelf haar kleding mag uitkiezen en aantrekken wat ze maar wil.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

slaapregressie, slecht slapen, kind over naar 1 slaapje

Wat is er aan de hand met mijn meisje?

‘Ja dat is ook niet echt heel slim hè moppie’ hoor ik mezelf zeggen in de auto. Het lijkt erop...
verplichtingen tijdens feestdagen

De feestdagen zijn geen (kerst)bal aan!

Het is weer zo ver. De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat brengt weer heel veel drukte...
schoenzet pret, schoen zetten voor sinterklaas, schoentje zetten, pieten

Schoenzet-pret: Sinterklaas heeft het hele huis overhoop gehaald…

Wat kan ik toch genieten van Sinterklaas. De spanning bij de kinderen, het oprechte geloof, het uit volle borst zingen...