Sinterklaas stress; is het al 5 december?

11 november 2018

Sinterklaas stress, dat het toe slaat lijkt onvermijdelijk, de vraag is echter wanneer? De pepernoten, die in juli al in de winkel lagen, heb ik genegeerd, maar de opening van De Pepernotenfabriek van Van Delft, bij ons in de stad, zorgde er per direct voor dat Sinterklaas himself mijn hoofd binnenwandelde. Goed gehumeurd lachte hij me toe en zei; “denk je aan de verlanglijstjes van de kids?” Ja hoor, het sloeg toe: Sinterklaas stress… Hebben jullie hier ook last van?

Hoe vaak is bij jullie de speelgoedgids al doorgebladerd? >>

sinterklaas stress, pepernoten, chocoladeletter, saint-nicholas-2940508__480

Sinterklaas stress of kerst aanhanger?

Voor kinderen is Sinterklaas het leukste feest van het jaar. Gezelligheid, veel snoepgoed, liedjes zingen, laat opblijven en het krijgen van cadeautjes staan centraal. Weken, misschien wel maanden van te voren wordt hier door jong en oud naar uitgekeken. Toch ben ik een Kerst-mens. Ik zie het Kerstfeest als ultiem en traditioneel familiefeest, waarbij we lekker eten, het huis versieren, kerstliedjes luisteren en een paar cadeautjes voor elkaar kopen met gedichten erbij. Maar toen we kinderen kregen ontkwamen we er niet aan om ook Sinterklaas te vieren. En ik geef toe, het is heel gezellig om met onze neefjes en nichtjes samen te zijn, heel veel snoepgoed en pepernoten te eten en wanneer de kinderen naar bed zijn, met de volwassen een wijntje te drinken en een familiespel te spelen.

Klaar met bergen cadeaus

Maar ik ben eigenlijk tegen bergen cadeaus, die met 5 minuten uitgepakt zijn. Ik ben er tegen dat de kinderen hier heel erg hyper van worden en niet eens meer weten wat ze kregen en achteraf ook nog lopen te zeuren omdat ze niet alles kregen wat ze vroegen. Verwende nesten zijn het! Hier krijg ik Sinterklaas stress van! Ik ben er zo op tegen, maar ik ga er ook in mee. Toch heb ik de afgelopen twee jaar veel minder cadeaus gekocht en datgene wat ik zelf in de hand heb veranderd. Dat voelt beter, voor mijzelf en voor de kinderen. Want ze komen echt niets te kort!

4 x Sinterklaas vieren

Mijn kinderen hebben het geluk dat ze vier oma’s en twee opa’s hebben. Dat betekent dus dat er in heel veel huizen Sinterklaas gevierd zou kunnen worden. Alleen, daar beginnen we niet aan, dat doen we al met Kerst 😉. 5 December valt dit jaar op een woensdag, ik zou niet eens weten wanneer we het overal zouden moeten vieren. We hebben dus besloten om Sinterklaas maar één keer met familie te vieren en de Sint was het daar roerend mee eens. De Sint en zijn Pieten komen ook nog elk jaar langs op mijn werk en op papa’s werk. En natuurlijk wordt er op school en op het kinderdagverblijf ook nog uitgebreid Sinterklaas gevierd. Dat betekent dat ze vier keer Sinterklaas vieren en dat vind ik meer dan genoeg! Die oude man is al zo druk.

sinterklaas, kind ontmoet piet, sinterklaas stress

Aftelkalender tot Sinterklaas

De spanning die er ontstaat vanaf het moment dat de eerste speelgoedboeken in de bus vallen, beelden van Sinterklaas op TV voorbij komen. Niet te houden… De Sinterklaas boeken en DVD’s werden hier meteen uit de kast getrokken, maar het duurt nog zo lang… Ik vind dit best lastig en ontwierp daarom een unieke Sinterklaas Aftelkalender. Deze deel ik graag met jullie! Print hem uit en hang hem zichtbaar op, zet elke morgen een kruis (of sticker) door de vorige dag. Het helpt kinderen snappen hoe lang het nog duurt totdat het grote Sinterklaasfeest is aangebroken en levert geheid minder vragen en meer rust op.

Verlanglijstjes

Ik ben een echte planner en ben meestal al op tijd met inkopen. Toch vervul ik mijn rol als hulp Sinterklaas niet altijd even goed en kom ik er toch weer last minute achter dat er nog iets ontbreekt. Een klein schoencadeautje, oneven verdeelde cadeaus of het persoonlijk verhaaltje. Mijn zoon is in september jarig en voor mijn gevoel was dat pas nog. Ik ken veel ouders wiens kinderen in december jarig zijn, dus ik klaag niet hoor. Maar wat koop je voor twee kids die alles al hebben? Ik snap dat je dan echt last hebt van Sinterklaas stress, dan valt het bij mij reuze mee.

Nou Maryke, een tip van deze Girlslabel Sinterklaas: misschien moet je eens op onze Sinterklaas cadeau pagina kijken 😉

sinterklaas stress, Sint Aftelkalender, aftellen tot sinterklaas, sinterklaas aftelkalender

Nooit meer Sinterklaas stress met deze leuke aftelkalender

Leuke cadeautips voor de peutermeisjes >>

Bekijk de Poopsie Slime unboxing video op Youtube >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
kinder en zwemmen, angst

Ik leg het liefst mijn kind aan de ketting

Hoe heerlijk is het als je nog geen angsten kent en overal maar op af stapt, onderneemt of de uitdaging...
kind kwijt, mamablog, mamablogger. girlslabel, meisjesmoeder

Eén ogenblik van niet opletten …

Soms heb ik een beetje het gevoel dat ik de schijn hoog aan het houden ben door steeds opnieuw maar...