hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs sinterklaas geheim, hoe vertel je je kind dat sinterklaas niet bestaat

Published on november 13th, 2019 | by Manja

0

Sint en het grote geheim!

Bijna komt de Sint weer aan, veel kindjes die vol verwachting wachten op dat magische moment, worden de pepernoten weer om je oren gegooid en als je niet oppast in je gezicht.  De verlanglijstjes liggen al weken klaar en de spanning is in huis te merken. Maar wanneer vertel je aan je kind dat die lieve sint, eigenlijk een fabeltje is? Hoe hebben jullie dit aangepakt? Ik ben benieuwd!

Ik hou van het sinterklaasfeest, al van baby-af aan, zette ik dat inimini schoentje en had ik de grootste lol om er een leuk cadeautje in te stoppen of beter gezegd er onder te zetten. En ook al begrepen ze er nog niks van, ik genoot er volop van.

We kijken altijd trouw het sinterklaas journaal, en vraag me soms af wie het nu leuker vind! 😉 Ik herinner me nog Opa Piet, die net iets teveel pepernootjes strooide rond en in de schoentjes, die verbaasde gezichtjes toen Opa Piet was geweest, ik vergeet het niet weer, goud!

sinterklaas, sinterklaas cadeau meisje

Dat mini schoentje werd een schoen, want na een aantal jaartjes pastte er ook eindelijk iets IN de schoen! Maar dan komt ook het besef dat kindjes te snel groot worden. En je dit grote geheim toch misschien eens moet gaan delen.

Ik was er nog niet over uit, wanneer en hoe ik dit aan Zara zou gaan vertellen. Ze vroeg me er eigenlijk nooit wat over, wel had ze opgemerkt dat Sint, op Oma leek en de pietjes op haar neefjes. Slim kind! Want ik zelf had, het als kind gewoon nooit door dat het mijn eigen moeder was!

En zo ineens begin dit jaar, begon ze over sinterklaas, ze luisterde naar een sint liedje op you tube. “Mama dat was Oma he sinterklaas?” Ik twijfelde nog even, ze was net 8 jaar en dit was dan misschien toch wel het moment om het te vertellen. Voorzichtig vertelde ik dat de sint niet echt bestond maar dat de papa’s en mama’s al die leuke kadootjes kochten en de schoentjes vulden en dat dit ons nieuwe geheimpje was, samen met Levi. Noah mag dit nog niet weten vertelde ik haar, ze begon te stralen en voelde zich “groot” met dit geheim.

Nu komt de sint bijna weer aan, en zien ze uiteraard te veel leuks, ik zeg altijd oh vraag maar aan sint! Alsof sint wel die 20.000 kadootjes gaat kopen maar goed 😉

Nu zegt Zara tegen haar broertje, als hij vraagt: “ohh mag ik die? Die wil ik!” “Noah die moet je aan sinterklaas vragen, misschien krijg je die dan” Dan kijkt ze naar mij en geeft me een knipoog, en zie ik aan haar, dat ze ons nieuwe geheim stiekem net zo leuk vind.

sinterklaasgeheim, sinterklaas
Comments are closed.

Back to Top ↑