hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs schulden en kinderen, schuldhulpverlening, schuldsanering

Published on maart 12th, 2019 | by redactie

0

Als de schulden zich opstapelen…

Soms gebeuren er dingen waar niemand iets aan kan doen, maar wel ontzettende nare en grote gevolgen hebben. Zo zaten wij jaren geleden met een fikse schuld opgescheept. Een erfenis van het verleden, zullen we maar zeggen. En wat doen je dan? Schulden en kinderen leken ons niet de ideale start van een nieuw leven. Maar wat dan? Jaren wachten?

Lees hier wat onze mama bloggers nog meer meemaken >>

schulden en zwanger, schulden en kinderenSchulden en kinderen krijgen

Toen wij nog maar met zijn tweetjes waren hebben we van alles op ons bord gekregen en dan kom je er dus achter hoe veerkrachtig je bent, hoe sterk je bent en hoe groot de liefde voor elkaar is. Wij hebben enorme schulden en toch kinderen gekregen en we zijn nog steeds samen. Inmiddels hebben we geen schulden meer, maar dat was een zware weg, kan ik je vertellen.

Inmiddels weet ik dat er heel veel andere mensen zijn met soortgelijke problemen en dus zal ik binnenkort hierover verder schrijven. Misschien is er iemand die iets opsteekt van mijn ervaringen of tips en daar zou ik al heel blij mee zijn.

Wat als je schulden hebt?

Mocht je om wat voor reden dan ook schulden hebben waar je zelf niet meer uit komt, dan is het verstandig om z.s.m. hulp te zoeken. Wij hebben daar eigenlijk, achteraf gezien, te lang mee gewacht. Zeker als het om schulden en kinderen (krijgen) gaat. Wij gingen ervan uit dat we alles zelf op konden lossen. Maar soms gaat dat gewoon niet en hulp vragen is dan zeker geen schande. Maar aan wie vraag je dan hulp?

Ons ‘avontuur’ startte bij de schuldhulpverlening van de gemeente. Zij hebben de situatie met ons doorgenomen en na tal van papieren, eindeloos wachten konden we na een paar jaar starten met de schuldsanering. Dat gehele proces, voordat je dus toegelaten wordt tot de schuldsanering duurde echt heel lang. Ik weet niet of dat normaal is. En dan volgt dus de schuldsanering van, in ons geval, 3 jaar. Wij hoopten geen schulden te hebben voor er kinderen zouden komen, maar helaas.

Wat kun je om te beginnen zelf doen?

  • Probeer zelf de schuldeisers te benaderen voor een betalingsregeling
  • Hou alle administratie goed op orde, zorg voor een goed overzicht
  • Zoek uit bij welke schuldhulpverlening jij terecht kan
  • Maak vooral geen nieuwe schulden

Mocht je vragen hebben of juist handige budgettips, mail me gerust op info@girlslabel.com

rekeningen betalen, schulden aflossen, schuldhulpverlening, schuldsanering

Budgettips voor de kinderkamer >>

Tags: , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑