Goed voorbereid op schoolreis

17 mei 2019

In mijn vorige blog vertelde ik dat Noortje hoogsensitief is. Schoolreisjes, maar ook kleinere uitstapjes zijn altijd wel een dingetje voor haar. De nacht ervoor slaapt ze niet, maar de week ervoor en erna is ze huilerig en snel boos… Puur omdat het een andere dag is dan anders en ze niet weet wat ze gaat doen. Dit jaar is er een schoolreis naar Dippie Doe.

Ik hoopte dat ik dit jaar mee kon. Ik zit op school in de OR. Vind ik echt heel erg leuk en heb bij de eerste vergadering direct vertelt over mijn lichamelijke beperking. Hierdoor weten alle leden dat ik niet volledig mee kan draaien zoals de anderen.

Op schoolreis naar Dippie Doe

Schoolreis van Noortje is dit jaar naar Dippie Doe. Een klein attractiepark, waardoor ik dacht: ‘he, hier zou ik best mee naar toe kunnen.’ Elk jaar wordt schoolreis groter, dus volgend jaar gaat het mij sowieso niet lukken. Ik had me bij de OR aangemeld, maar helaas kon ik niet mee. Er waren te veel OR leden uit Noortjes klas die mee wilden. Jammer, maar niets aan te doen. Ik sta nu wel genoteerd voor volgend jaar, dus ik hoop dat mijn lichaam dan toch weer een stapje verder is……

Nu viel onze meivakantie anders dan de meeste scholen. Wij zijn na Pasen nog naar school geweest en onze eerste schooldag na de meivakantie was maandag 13 mei.

zweefmolen, zweefschommelsAlvast voorbereiden op schoolreis naar Dippie Doe

Een vriendin van mij heeft 2 kinderen in dezelfde leeftijd en had kaartjes gewonnen voor een attractiepark. Wij zijn in de 2de week van de meivakantie naar DippieDoe geweest!

Het wordt Noortjes 4de schoolreisje, dit heb ik nog nooit eerder gedaan, maar volgens mij is ze zo opgelucht dat ze er al geweest is. Ze weet nu wat ze kan verwachten. En tussen ons bezoek en schoolreisje zit maar 9 dagen. Ze gaat dit jaar dus echt goed voorbereid op pad. En ik hoop dat ze daardoor kan genieten zonder zich al te veel zorgen te maken.

De aankomst bij DippieDoe is binnen. Het lijkt een grote binnenspeeltuin. Wat DippieDoe specialer maakt, zijn de buitenattracties. Buiten zijn verschillende speeltoestellen, maar ook 2 achtbanen, een schommelschip, een zweefmolen en een reuzenrad. Alles gaat op lengte. Noud is precies (met schoenen) 95 cm en mocht bijna overal in. Sommige dingen moesten onder begeleiding. Noortje mocht overal in, zij is 1.24cm en een enkel ding moest onder begeleiding.

Dippie Doe schoolreis

Lekker rustig in Dippie Doe

Omdat wij in onze 2de week van de meivakantie gingen, was het ontzettend rustig. Alle scholen in de omgeving van dit attractiepark waren al begonnen. ’s Morgens waren er in totaal 21 mensen in het park. ’s Middags waren er kinderfeestjes en waren er 150 reserveringen. Een man die bij een attractie stond vertelde dat ze de week ervoor meer dan 1000 mensen binnen hadden. Deze dag was dus echt heel erg rustig!

De kids konden zo in elke attractie stappen, zaten met alleen met elkaar erin en mochten gerust blijven zitten om 2 of 3 ritten te maken.

Ze boften! En wij boften; èn omdat het zo rustig was èn omdat dit erg fijn was voor mijn bekken, ik heb heel veel kunnen zitten, èn omdat we de kaartjes gewonnen hadden.

Noortje is klaar voor de schoolreis

En voor Noortje en mij een extra speciaal gevoel, omdat deze voorbereiding duidelijk een opluchting was voor Noortje. Dit was in alles zichtbaar.

Ik ben niet van plan om dit elk jaar te doen, maar dit jaar kwam het precies zo uit.

Ik hoop dat zij een geweldige schoolreis gaat hebben. En normale zenuwen, die horen er natuurlijk bij!!

Dippi Doe

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Leuke tips! Hoe brengt Sint de cadeautjes bij jouw?

Hoe laat jij ieder jaar die pakjes toch weer aangeleverd komen? Ik vind het toch een hele klus om ieder...
Ontwerp-zonder-titel-2

Een hippe meidenkamer voor twee

De kamer voor jouw dochter is een leuk project om samen als moeder en dochters aan te pakken. Hartstikke spannend...
20231129_143925

Review – Sister styling Head Princess van Baby born

Baby born, het eerste waar je dan aan denkt zijn babypoppen en accessoires die daarbij horen. Maar Baby born heeft...