Schoenzet-pret: Sinterklaas heeft het hele huis overhoop gehaald…

21 november 2021

Wat kan ik toch genieten van Sinterklaas. De spanning bij de kinderen, het oprechte geloof, het uit volle borst zingen van ouderwetse én nieuwerwetse liedjes (mijn favoriet nu is ‘Waarom’ van Chantal Janzen, waarin zij als een enorm bijdehand kind Sint allemaal vragen aan het stellen is) en het veel te wild uitpakken van de cadeautjes. Maar dit alles haalt het allemaal niet bij de pret die ik hier heb na het zetten van de schoentjes, wanneer de kindjes rustig op één oor liggen te ronken. Want wat hebben ‘de Pieten’ nu weer verzonnen tijdens het brengen van de cadeaus? Alle gelegenheid voor mij en m’n fantasie om helemaal los te gaan tijdens mijn schoenzet pret!

SINTERKLAAS CADEAUTJES VOOR MEISJES

Schoentje zetten

Zo hebben de Pieten hier al alle knuffelberen op een rij gezet, met Legosteentjes Sint gespeld, een dominostenen parcours uitgezet en slordig de papiertjes van de snoepjes achtergelaten die voor hen in de schoen gedaan waren.

Schoenzet pret

Vanmorgen troffen mijn verbaasde kinderen echter helemaal niets aan! Geen schoenen, geen cadeaus! Wel pijlen die ze door het hele huis moesten volgen. Hetgeen al giechelend gedaan werd. Door hun kamer heen, de voorkamer, de keuken en de gang. Uiteindelijk kwamen ze uit bij de WC waar hun schoenen én -gelukkig!- ook de cadeautjes verstopt lagen achter een luikje. De pijlen had ik super simpel gemaakt met zogenaamd Washi/masking tape en zijn straks ook weer, lekker praktisch 😉 makkelijk te verwijderen.

Schoenzet tips, schoenzet pret, washi tape

Sinterklaas en Piet zijn geweest

Tja… maar wat gaan we de volgende keer doen? In ieder geval nog genoeg ideeën, zo denk ik al aan alle Barbies op een rij zetten met ieder een ingepakte pepernoot in de handjes, met zwarte vingerverf handafdrukken achterlaten, rode lippenstiftzoentjes op de spiegels maken, de knuffelberen als pietjes verkleden, een pietenmuts en een cape-je in de douche achterlaten, alsof Piet daar nog even gedoucht heeft, alleen maar nepcadeautjes achterlaten + een kaartje met groeten van de Fop-Piet. Of de dino’s alleen maar verscheurd inpakpapier in de bek geven? Pfffff…. een paar dingen maar bewaren tot volgend jaar denk ik want ik vrees dat ik het anders niet ga redden tot 5 december redden!

LEES OOK:

meisjesspeelgoed, online meisjes speelgoed winkel, hip meisjesspeelgoed, hip kinderspeelgoed, speelgoed meisjes 8 jaar

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
nanana suprise backpack bedroom

Je Nanana surprise pop gaat overal mee naar toe..

Mama’s stop met zoeken, dit is hét cadeau voor je dochter. Is ze dol op poppen en schattige zachte accessoires?...
Baby born speelgoed wandelwagen poppenwagen sinterklaas

Baddertijd voor Baby Born

De sinterklaas cadeaus vliegen je om de oren. Hoogtijd dus dat we een selectie maken van de echte musthaves voor...