Schoeneninspiratie voor tijdens de winter: warm én stijlvol 

20 december 2023

De keuze van je schoenen tijdens de winterperiode is vaak een uitdaging. Wellicht breng je de dag het liefst door in warme snowboots en hoewel ze tegenwoordig een trend zijn, zijn ze niet altijd even praktisch. Gelukkig bestaan er voldoende opties die je voeten warm houden, comfortabel zitten en ook nog eens stijlvol zijn. Benieuwd naar welke dit zijn? Hier vind je er alvast vijf. 

1.  Aardetinten

Schoenen met veel kleur zijn uiteraard erg mooi, maar deze kunnen soms te opvallend zijn onder je winteroutfits waardoor ze moeilijk te combineren zijn. Ze eisen misschien alle aandacht op met als gevolg dat de rest van je look misschien zijn waarde verliest. En dat is zonde, niet? Kies daarom voor aardetinten zoals bruin, oranje en rood die mooi blenden met de winterse sfeer. Die kan je dan matchen met een kleurrijke sjaal als je anders je outfit toch wat te sober vindt. 

2.            Waterdichte schoenen 

Gezien grillige weersomstandigheden tijdens de winterperiode, zijn waterdichte schoenen voornamelijk een handige optie. Gelukkig zijn ze tegenwoordig ook enorm trendy, waardoor je stijlvol voor de dag komt. Het grootste voordeel is dat de voeten van je kinderen droog blijven wanneer ze tijdens de speeltijden tussen de plassen spelen. Denk aan waterdichte laarzen met rubberen zolen. 

3.            Vintage invloeden 

Wist je dat vintage invloeden tegenwoordig erg hip zijn? Momenteel vind je ze vaak terug in het interieur, maar deze kunnen dus perfect ook voor je schoenkeuze tijdens de winter. Denk aan laarzen met een retro uitstraling of sneakers met klassieke details die je meteen doen denken aan vroeger. Ze zullen altijd een extra touch toevoegen aan je outfit. 

4.            Hoogwaardige materialen 

In de winter is het extra belangrijk om te investeren in een paar schoenen die gemaakt zijn uit hoogwaardig materiaal. Wind, regen en zelfs sneeuw…Tijdens deze periode van het jaar krijgen ze het extra hard te verduren. Wees dus niet bang om iets meer te spenderen aan een paar die een betere kwaliteit hebben en winterse weersomstandigheden makkelijk doorstaan. 

5.            Unieke accenten 

Het weer mag in de winter dan wel grijs en grauw zijn, je schoenen mogen gerust iets fleuriger zijn. Dit kan in de kleine accenten zitten zoals de ritsen, de velcro’s of de veters. Daarnaast kan je aan de hand van accenten verschillende stijlen combineren. Laarzen met ritsen van leer onder een jurk combineren bijvoorbeeld een stoere look met een zachte uitstraling. 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...
144

4 niet te missen items voor je kleine keukenprinses

Een kleine keukenprinses in huis? Dan wil je natuurlijk dat ze alles heeft om haar kookkunsten te kunnen laten zien!...
pexels-reneasmussen-2504952-1

Perfect geknipt haar voor jou

Heb je ooit de wens gehad dat je haar er elke dag perfect uitziet? Nou, je bent niet de enige!...