hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


meisjesgedrag kamer opruimen

Published on maart 21st, 2020 | by redactie

0

Nu is het een goed moment om je kamer op te ruimen!

Kun jij niet zonder de 100 meter hordenloop te beheersen bij het meisjesbed van je dochter komen? En komt dat niet omdat atletiek het thema van de kinderkamer is, maar meer omdat het lijkt alsof er letterlijk een bom onder het speelgoed van je kind tot ontploffen is gebracht? Dan is het tijd om over te gaan tot actie! Niemand heeft er wat aan dat jij half springend en half struikelend de kinderkamer in komt rollen. Hier lees je tips over opbergmogelijkheden, maar vooral ook hoe je je kind leert om zelf het speelgoed, momenteel bij jou bekend als rommel, op te ruimen.

Lees ook: 5 trucs om kinderkamer op te ruimen >>

Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden

Heb je geen mogelijkheden om het speelgoed uit het zicht op te bergen? Dan is voor je kind, en ook voor jou, opruimen een kwestie van water naar de zee dragen. Zonder mogelijkheden tot opbergen, is netjes opruimen wel heel lastig. Zorg dan ook voor voldoende opbergmogelijkheden die niet alleen praktisch zijn, maar er ook nog eens ontzettend leuk uitzien. Koop bijvoorbeeld een speelgoedkist van naturel hout en laat je kind deze met verf zelf versieren. Ook kun je bij Ikea een handige kast met plastic bakken kopen voor veel opbergruimte en toch ook een stijlvolle aanvulling op de slaapkamer. Combineer dit met een kinderbed met lade en je hebt opbergruimte in overvloed.

Samen kamer opruimen is veel leuker!

Opruimen is natuurlijk super saai, helemaal als je het alleen moet doen. Help je kind met opruimen, want goed voorbeeld doet goed volgen. Maak er een gezellige bezigheid van. Doe een muziekje op, zing heerlijk vals mee en doe ondertussen de gekste dansjes. Je kind zal zelden zoveel plezier beleven aan iets waar ze in eerste instantie geen zin in had. Als je samen opruimt, is dat een ideaal moment om er wat strijd in te gooien. Deel de kamer in tweeën, zet de timer op je telefoon en spreek af dat de eerste die alles op haar helft heeft opgeruimd, de winnaar van de dag is. En de winnaar wordt de hele dag met mevrouw en u aangesproken. Je hoeft je niet af te vragen wie dat gaat winnen natuurlijk.

Maak het laagdrempelig

Als je eerlijk bent, zou je er ook niet blij van zijn om een enorme berg speelgoed op te moeten ruimen. Zorg er dan ook voor dat het laagdrempelig en overzichtelijk is. Wacht niet met zeggen dat er opgeruimd moet worden tot je de kleur van de vloer niet meer kunt zien. Spreek bijvoorbeeld af dat er elke dag aan het einde van de dag opgeruimd wordt, of geef je kind als tip eerst het ene op te ruimen voordat het iets nieuws pakt. Pas de opdracht ook aan op de leeftijd van het kind en hou je vast aan het structureel laten opruimen door/met je kind zodat het een gewoonte wordt.

 

 
Comments are closed.

Back to Top ↑