Fashionblog: Ribster hip, de rib trend is terug!

12 november 2018

De rib trend is terug! Droeg ik vroeger van die dikke ribbroeken en mijn moeder lange rib rokken werd ik in de loop der jaren een beetje allergisch van rib. Trends komen vele sneller weer terug dan vroeger, zo is bijna om het seizoen de 70`s weer hip. Maar nu kriebelt het toch wel hoor als ik rib zie, merk ik.  Ik zie zo veel toffe items met rib. Ik heb de leukste rib items voor jullie opgesnord!

Rib trui, rib coltrui, rib trui meisje, rib trend

broek, roze broek, groene broek, cognac jurkjerib riem, bordeaux rokje

Dik rib en dun rib

Wat is rib of Corduroy nu eigenlijk?  Corduroy, ribfluweel of ribcord is allemaal 1 soort stof. Dus het maakt eigenlijk niet uit hoe je het noemt.  Vooral in de jaren 70 was de rib trend enorm. De stof heeft in de lengte zachte ribbels met een vleug. Je hebt dikke ribbels en dunne  ribbels. De dunne ribbels heet ook wel baby-rib en is veel soepeler dan zijn dikke broer. Van deze stof worden dan ook blouses gemaakt en is meer toegepast in de kindermode.

De rib trend past in het straatbeeld

De mode heeft momenteel een flinke retro vibe, we zien dat niet alleen in de kleding maar ook in het interieur. Meer en meer bruintinten komen terug. Het lijkt soms wel of ik door een soort bruin rode filter kijk. Kennen jullie die “kleuren” foto’s nog van vroeger? Die waren vaak ook helemaal rood. En ik moet bekennen dat ik zelfs dat leuk begin te vinden. Maar in dit straatbeeld past naast het mooie velours natuurlijk ook rib! Rib broeken, rokken, en zelfs jumpsuits, het is een en al rib trend! Super leuk met een mooie koltruitje en toffe boots,je dame loopt er helemaal on trend bij!

Rib trui, rib coltrui, rib trui meisje, rib trend

Ik kan best bekennen dat mijn dochter een flinke mening heeft en dat ze even moest wennen aan dat gekke stofje. Maar uiteindelijk vind ze het ook wel leuk. De corduroy broek was nog een brug te ver. Die kocht ik wel voor de jongens (lees hier) maar je kan natuurlijk ook je jeans leuk aankleden met een leuke rib riem! Ook heb ik zelfs strikjes in het haar gezien van rib stof!

En nu jullie! Hebben jullie al een rib item in de kast van jullie kid? Show me yours! Mail de rib outfit naar info@girlslabel.com

Rib trui, rib coltrui, rib trui meisje, rib trend

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

4president kinderkleding kidsfashion

Een stoere en trendy collectie van 4PRESIDENT

Of je nu voor een gave print gaat of een uni item, jij kiest je eigen uitstaling volledig in de...
Retour jeans kidfashion girlslabel kindermode tienermode

Summer musthaves van Retour Jeans

Ja eindelijk daar zijn de temperaturen waar we zo naar verlangd hebben! De lange broeken en truien kunnen achter de...
Moodstreet kidsfashion fashion meisjesmode girlslabel

Moodstreet, een outfit voor de juiste mood!

Trendy en eigentijdse outfits dat zijn herkenbare kenmerken als we naar het modemerk Moodstreet kijken. Mooie frisse en vrolijke kleuren...