Ad SquareAd SquareAd SquareAd Square


Meisjeskamer retro kinderkamer, retro look kinderkamer ideeen, meisjeskamer retro

Published on mei 3rd, 2015 | by Sabine

0

Retro kinderkamer

Ben jij helemaal weg van de retro look? Om te mogen slapen in een mooie nostalgische retro slaapkamer hoef je niet persé geboren te zijn in de jaren ’60 en ’70. Ook onze meisjes slapen nu lekker onder een zacht dekbedovertrek en in een retro behang kinderkamer. Lang leve de nostalgie!

retro kinderkamer, retro look kinderkamer ideeen, meisjeskamer retro

Voor deze retro kinderkamer geen we natuurlijk terug in de tijd. Maar dan helemaal hip! Breng een vleugje nostalgie aan in de kinderkamer met als beginpunt een mooi retro behang. We hebben gekozen voor de kleuren bruin in combinatie van geel. Contrasten in kleur en dessins geven dat typische retro gevoel. Het retro look behang van Firm Living “dotty” geeft de baby- of meisjeskamer meer persoonlijkheid en karakter.

retro kinderkamer, retro look kinderkamer ideeen, meisjeskamer retro, retro behang

retro kinderkamer, retro look kinderkamer ideeen, meisjeskamer retro

Op de muren gebruiken we de fellere gele kleuren, Mild Honey en Real Honey van Flexa. De overige muren houden we rustig om meer contrast te kunnen geven.

We hebben een prachtig ledikant gevonden voor in deze retro kamer. We kiezen voor het Bed ledikant in de donkere kleur Walnut. Het bed is handig omhoog te zetten voor de allerkleinsten, en omlaag te zetten voor de peuters. Heel praktisch! Voor in dit ledikant hebben we gekozen voor het beddengoed “Dotty” uit dezelfde serie van Firm Living. Dat maakt het samen met de bijpassende kussens en sierkussen uil één geheel. Een heerlijke relax stoel is natuurlijk altijd handig in de slaapkamer. We kiezen ervoor om een  Rotan stoel te plaatsen. Ook hier passen de leuke sierkussens in, zodat het lekker zacht aanvoelt.

Als je kleine meisje groot genoeg is om aan een eigen tafel te kunnen zitten is het fijn om op de slaapkamer een eigen plekje te hebben. Heerlijk om even zelf te spelen, een boekje te lezen of om aan te kleuren. Dit antieke schoolbankje spelen de kinderen schooltje, met pen en papier maken ze sommen of schrijven ze later hele verhalen. Ook wij als ouders beleven bij het inrichten van een retro kinderkamer weer even om kind te zijn! Boven aan de muur boven het schoolbankje plakken we een ABC poster. Deze ABC poster is heel handig, maar ook nog eens erg kleurrijk en leerzaam!

1Studio-Ditte-Behang-kinderkamer-Dollhouse, retro kinderkamer, retro look kinderkamer ideeen, meisjeskamer retro, retro behang

Als verlichting gebruiken we sfeerverlichting. Het wandlamp Boompje aan de muur geeft een zacht licht in een mooie gele kleur.

Een retro kinderkamer maak je helemaal af met de juiste accessoires. Wellicht staan er nog accessoires op de zolder die je kan gebruiken zoals oud speelgoed. Leuk om dit in de kinderkamer ter decoratie te gebruiken!

retro kinderkamer, retro look kinderkamer ideeen, meisjeskamer retro

 

Share Button
Comments are closed.

Back to Top ↑