Hoe kies je de juiste raamdecoratie?

10 april 2017

Er zijn zo enorm veel verschillende soorten raamdecoratie dat je soms gewoon door de bomen het bos niet meer ziet. Gordijnen, rolgordijnen, vitrage, vouwgordijnen, lamellen, jaloezieën, shutters, noem maar op. Al deze producten kan je ook nog eens in verschillende materialen krijgen. Om makkelijker te kunnen kiezen, verklein je het beste voor jezelf je keuzegebied. Wanneer je van te voren voor jezelf helder stelt wat je met de nieuwe raamdecoratie wilt bereiken, weet je zeker dat je geen miskoop doet.

1. Probeer een accent te leggen met je raamdecoratie

Alleen al door het toepassen van een verticale of horizontale raamdecoratie kan je een kamer op een heel andere manier laten beleven. Met verticale lijnen accentueer je de hoogte en wanneer je de nadruk legt op de breedte, zoals met shutters en jaloezieën, maak je een vertrek optisch groter. Korte gordijnen maken een kamer ruimtelijker en zijn daarom ideaal voor kleinere kamers. Laat je in een grote kamer lange gordijnen tot ver op de grond vallen, een half metertje mag best, geeft dit een extra luxe uitstraling.

2. Wat is de hoofdfunctie?

Raamdecoratie kleedt je kamer niet alleen aan ze heeft ook een nevenfunctie. In kamers met veel zon zal je eerder voor een dikke textielsoort of een beweegbaar lamelgordijn kiezen dan in een schaduwkamer en in de badkamer hebben we graag iets wat volledig kan blinderen. Bedenk, voordat je überhaupt gaat kijken, wat je mooi vindt en wat je er verder voor profijt van wil hebben.

3. Zelf ophangen of laten doen

Niet iedereen is even handig en heeft de tijd en/of het gereedschap ervoor om zelf de nieuwe gordijnen of jaloezieën op te hangen. Ondanks dat er tegenwoordig op vele woonwebshops hulpprogrammaatjes staan om je raamdecoratie op de juiste manier in te meten, is het voor te stellen dat wanneer je dat nog nooit gedaan hebt je er knap onzeker van wordt. Stel je voor dat je aangekochte jaloezie net niet past! En dan dat gedoe met ‘in de dag’ en ‘op de dag’! Ben je niet zeker van je zaak? Maak het jezelf verder niet moeilijker dan het is en ga naar een raamdecoratie specialist bij jou in de buurt. Vaak kennen die ook het type huis waarin je woont en ze komen gewoon langs om alles vakkundig op te meten en te bevestigen.

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Mim-pi hartjesjurk meisjesjurk meisjeskleding boho kindermode kidsfashion

Mim-pi dreams come true

Mim-pi is een hip en lief kinderkledingmerk voor meisjes van 2 t/m 10 jaar in de maten 92 tot en...
original_2018-04-14-beekse-bergen-safari-resort0638-bewerkt_-_copy-5b8fecf0baaf3

De leukste kindercampings.

De zomervakantie staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat veel mensen weer op vakantie gaan. Frankrijk, Spanje...
zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer