hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Lifestyle poppenmoeder, poppen moedertje, mijn dochter speelt met poppen, babypop

Published on januari 22nd, 2020 | by Daniëlle

0

Een echte poppenmoeder

Vroeger toen ik zelf klein was speelde ik uren met mijn poppen. Ik weet nog toen ik 8 was en mijn keelamandelen werden verwijderd, kreeg ik van mijn ouders als cadeautje een nieuwe pop. Ze kreeg de naam Annemiek en uren speelde ik met ik haar. Haar poppenbroer heette Dennis en samen nam ik ze overal mee naar toe. Zette hun schoen als Sinterklaas kwam, deed hun badjas aan als ze in bad waren geweest. Ik kocht een poppenwagen om ze in te vervoeren, kocht een hele berg poppenkleertjes en ga zo maar door. Een echte poppenmoeder was ik.

Poppenmoeder

En toen ik ouder werd droomde ik ervan dat ik ooit een dochter zou krijgen die net als een mij een echte poppenmoeder zou gaan worden. Heerlijk leek me dat!

Yenthe is nu 6 en heeft een haat liefde verhouding met haar poppen hoor. Het ene moment speelt ze er heel veel mee. Worden ze enorm goed verzorgd. Krijgen ze hun flesje, worden ze lekker toegedekt in hun bedje. Mag baby Born mee het zwembad in en wordt ze ingesmeerd tegen de zon. Gaan ze lekker mee wandelen met de pop in de poppenwagen, in het park of mee naar overgrootoma. Maar het andere moment liggen ze dagen alleen in hoek.

Maar toen werd vorig jaar haar lievelings tante zwanger. Yenthe liep hier door het huis met haar buik naar voren en stond regelmatig voor de spiegel en zei dan; kijk ik heb ook een baby in mijn buik. Met kerst kwam Baby luvabella in huis en er werd met haar geknuffeld, uren tegen haar gepraat. Ze kreeg haar flesje, ze werd gedragen in haar draagdoek en ‘s avonds werd ze trouw toegedekt in haar bedje.

Ik werd gebombardeerd tot oma en moest op de baby passen. Heerlijk! Samen gingen we naar de zolder, om mijn oude poppen te zoeken. En daar kwamen Annemiek en Dennis ook weer tevoorschijn. Ik vertelde Yenthe dat ik vroeger kleertjes kocht in de babywinkel voor mijn poppen en dat wilde ze ook graag voor baby Luvabella. En zo gingen we samen op pad voor nieuwe poppenkleertjes.

poppenmoeder, poppen moedertje, mijn dochter speelt met poppen, babypop

Levende pop

In mei 2019 is haar neefje geboren. Yenthe kon niet wachten om naar hem toe te gaan. Helaas door krentenbaard moest ze twee weken wachten eer ze hem kon zien, maar toen ze hem eindelijk had zien was haar liefde voor hem oneindig! Een levende pop is natuurlijk ook veel toffer dan een pop die lijkt op een baby toch!?

Een baby beweegt, maakt geluidjes en is bovenal echt! Kijkt naar je en reageert echt op je. Nu is haar neefje ondertussen 7 maanden en is hij net zo gek op haar als zij op hem. Zodra hij haar ziet komt zijn grote lach al tevoorschijn. Iedere keer vraagt ze of ze mag helpen met eten geven en hij bij haar op schoot mag zitten. Maar moeten we wel regelmatig zeggen dat hij toch echt geen pop is en ze soms een beetje voorzichtiger moet doen met hem;)…

Dus vaak als ze haar neefje heeft gezien, wordt thuis haar eigen babypop nog even goed verzorgd. Zo krijgt ook baby luvabella toch ook nog de aandacht die ze nodig heeft.

Hier vind je leuk speelgoed: Lobbes.nl >>
poppenmoeder, poppenmeisje
Comments are closed.

Back to Top ↑