Oude kleding online verkopen: zo doe je dat!

20 februari 2024

Tweedehands is in! En dat is maar goed ook, want het overconsumeren wat wij gewend zijn te doen, is helemaal niet goed voor het milieu. Draag een steentje bij aan een betere wereld en verdien een zakcentje door oude (kinder)kleding online te verkopen. Begin met het maken van mooie foto’s en verzenddozen kopen. Zo verkoop jij je oude kleding online!

Kies een platform

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel platforms om je kleding tweedehands te verkopen. Bij veel platforms hoef je niks te betalen om te kunnen verkopen, dus don’t settle for less. Populaire platforms zijn Vinted en Marktplaats, maar ook bij Etsy kun je tegenwoordig je kleding tweedehands doorverkopen. Bij welk platform krijg je een goed gevoel?

Kies je kleding zorgvuldig

Welke kleding is geschikt om te verkopen? We snappen dat je niet alles meer draagt, maar dat heeft in sommige gevallen een reden. Doe geen moeite om die oude vertrapte sneakers te verkopen, maar ga voor de mooie items, die eigenlijk zonde zijn om weg te gooien. Dingen die echt niet meer verkocht kunnen worden, kun je beter naar de kledingcontainer brengen voor recycling.

Maak aantrekkelijke foto’s

Platforms als Vinted en Marktplaats worden dagelijks overladen met nieuwe kledingstukken die mensen voor een appel en een ei hopen te verkopen. Zet jouw product in de spotlight met een goede foto. Bij voorkeur heb je het kledingstuk aan, zodat mensen kunnen zien hoe het kledingstuk valt. Zorg daarnaast dat je een foto maakt bij dag in natuurlijk . Licht van een kamerlamp ziet er goedkoop uit en laat bovendien niet realistisch de kleuren van de kleding zien. Zorg ook voor een rustige achtergrond. Een kledingstuk voor een witte muur verkoopt beter dan tegen de achtergrond van een extreem rommelige slaapkamer.

Wees een eerlijke en punctuele verkoper

Bij veel online platforms om kleding tweedehands te verkopen, kunnen kopers en verkopers elkaar raten. Zorg dat jij tijdig verzendt en de communicatie met je klanten vriendelijk en helder houdt, zo blijven je ratings hoog en is de kans groot dat in de toekomst meer klanten met jou in zee willen gaan. Een eerlijke verkoper ben je ook door een eerlijke prijs te vragen voor de kleding die je aanbiedt. Ga online op zoek naar vergelijkbare kledingstukken, voor hoeveel geld worden ze tweedehands aangeboden? Zorg dat je een vergelijkbare prijs hanteert. Dat maakt je betrouwbaar en aantrekkelijk als verkoper.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...
144

4 niet te missen items voor je kleine keukenprinses

Een kleine keukenprinses in huis? Dan wil je natuurlijk dat ze alles heeft om haar kookkunsten te kunnen laten zien!...
pexels-reneasmussen-2504952-1

Perfect geknipt haar voor jou

Heb je ooit de wens gehad dat je haar er elke dag perfect uitziet? Nou, je bent niet de enige!...