Opvoeden valt niet mee!

15 juli 2019

Opvoeden valt niet mee… En hoe doe je dat eigenlijk? Dat vraag ik me steeds vaker af. Jaren geleden had ik allemaal ideeën in mijn hoofd en dan vooral hoe ik het in ieder geval niet wilde gaan doen als ik zelf ooit moeder zou mogen worden.

Hebben ouders het nu zwaarder dan vroeger? >>

Vooroordelen andere moeders

Ik had toen al snel vooroordelen over de opvoeding van anderen, ongeduldige moeders en lastpakken van kinderen. Lees mee:

“Poehh, wat een gefrustreerde en boze moeder!”

“Bah, veeg die snottebel bij dat kind eens af!”

“Kijk die dan, met die afgetrapte goedkope gympen!”

“Nou die mag ook wel een keer verschoond worden!”

“Jeetje, kijk dat los hangende haar van dat meisje, lijkt wel een suikerspin!” en

“Jeeeh, wat een grote mond heeft dat kind!”.

Lees ook: kritiek op de opvoeding van anderen >>

Opvoeden valt niet mee

Nu jaren later, gaan onze meiden met grote monden regelmatig met suikerspinnen, snottebellen, afgetrapte goedkope gympies en met luiers vol plas (die al doorgelekt zijn) met een soort van frustrerende Cruella moeder de straat op. Liefdevol opvoeden valt soms ook niet mee, het lijkt op ‘jongleren met olifanten maar dan anders!’

Enfin, opvoeden betekent, als ik de encyclopedie moet geloven, niks anders dan opkweken, opbrengen, verzorgen, beschaven en onderwijzen! Nou met dat ‘opkweken’ bedoelen ze denk ik dat de kinderen de moeders ‘opkweken’ tot Cruella. ‘Opbrengen’… dat woord kan ik al bijna niet meer uitspreken. ‘Verzorgen’ tja… dat doen we 24/7. ‘Beschaven’ moet worden ‘bijschaven’ en ‘onderwijzen’ doen ze op school! Moet lukken dus! Toch?

In mijn optiek zou de encyclopedie minstens de termen; vermoeiend, balans blijven zoeken, soms/heel vaak niet op te brengen en leerproces moeten bevatten. De laatste term is het meest positief en mag van mij bovenaan in de encyclopedie vermeld worden! Het is en blijft een leerproces, voor iedereen! Follow Your Heart! Dan gaat het zeker lukken en genieten we des te meer van onze altijd-blijvende-grens-opzoekertjes!

Je snapt wel dat ik die vooroordelen tegenwoordig achterwege laat en me juist laat inspireren door mede Cruella-mama’s!

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...
meisjes-zomerkleding-nono

Pre spring collecties 2024! Are you ready?

Het is nog te koud voor blote benen onder dat te gekke nieuwe voorjaarsrokje, maar er is overal aan gedacht...