Waar vind je een goede oppas?

24 april 2018

Wanneer je kinderen hebt, ben je toch meer aan huis gebonden. Als de één een sport avond heeft, is de ander thuis en andersom. Maar soms wil je natuurlijk ook samen weg. En dan heb je dus een oppas nodig. Maar waar vind je een goede, leuke en betrouwbare oppas?

Tot een tijdje geleden was het bij ons eigenlijk zo dat opa en oma kwamen oppassen als wij samen weg wilden. Maar ook opa en oma kunnen niet altijd, dus we vonden het tijd worden voor een oppas. Onze dochters zijn 5 en 7. Wie laat je dan oppassen en welke leeftijd moet een oppas hebben?

Je hebt natuurlijk allerlei websites en oppasbureaus die bemiddelen. Je ziet vaak een foto en een stukje tekst van de potentiële oppas. Toch hou ik daar niet zo van. Ik heb liever iemand die we kennen of iemand via via. Die bijvoorbeeld al bij vrienden oppast of zo. Daar heb ik dan toch een beter gevoel bij. Het voelt meer betrouwbaar. En het is anders toch een vreemde die je in je huis laat en waarbij je je kinderen achterlaat. Dat vind ik nogal een dingetje.

Oppas buurmeisje

oppasWij hebben het geluk dat we twee buurmeisjes hebben. De oudste is 14 en wilde wel graag oppassen. Ik vond 14 best wel jong. Maar zelf paste ik op die leeftijd ook op, dus eigenlijk moet het gewoon kunnen. Zij past nu regelmatig in het weekend een uurtje of twee op als wij zijn sporten. Ze doet een spelletje met ze of ze gaan naar de speeltuin. De kinderen vinden het super leuk en zij verdient er een zakcentje mee. Een win-win situatie. En voor ons voelde het heel vertrouwd omdat we haar en haar ouders kennen en ook de kinderen zich op hun gemak voelen bij haar.

Een ander verhaal zijn de avonden. Aangezien Emma nog wel eens last heeft van nachtangst of groeipijn vind ik dat best wel een dingetje voor een meisje van 14. En een meisje van 14 kun je natuurlijk niet te laat in de avond laten oppassen. Gelukkig bood de dochter van een kennis aan om op te passen. Ze woont vlakbij, is 20, doet een sociale opleiding en loopt stage bij de kinderopvang. Dat klonk ons als muziek in de oren. Ze is wat ouder, heeft wat meer ervaring en kan ook ’s avonds later oppassen. Zo hebben we nu dus meerdere opties als we een oppas nodig hebben. Ideaal.

Hebben jullie een (vaste) oppas en hoe kwam je bij deze oppas terecht?

Lees ook; Gezocht: een opas die wél ervaring heeft >>

Lees meer meisjesmama blogs >>

Meisjeskleding >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
mode voor mama damesmode fashion

De mooiste en warmste outfits voor mama

Het is winter en het meest geroepen zinnetje is…. mama ik heb het koud! Ik hoor het mezelf iedere keer...
halloween met gezin, halloween 2018, halloween kostuum, heksenpak, heksenhoed

Halloween met ons gezin vieren

Vorig jaar vierde de hele buurt nog Halloween met elkaar! Dit jaar gaan we Halloween gewoon thuis vieren. Nog meer...