Online wijn kopen: hoe pak je het aan?

6 maart 2024

Veel Nederlanders vinden het lekker om zo nu en dan een glaasje wijn te drinken. Geldt dit ook voor jou? Grote kans dat je zo nu en dan een flesje meeneemt tijdens de wekelijkse boodschappen of bij de plaatselijke slijterij langsgaat. In plaats van wijn in een fysieke winkel te kopen, kun jij je ook tot het internet richten. Online is het wijnaanbod vele malen groter en kun je bovendien besparen op wijn. Benieuwd hoe je te werk gaat bij online wijn kopen? Je leest het in deze tekst.

Kijk naar de herkomst

Wijnen worden in verschillende landen over de hele wereld geproduceerd. Frankrijk, Italië en Spanje zijn binnen Europa de grootste wijnlanden. Sommige mensen letten hier niet op bij online wijn kopen, maar de herkomst kan je juist belangrijke informatie over de wijn geven. Er zijn wijnen waarbij alleen het land van herkomst vermeld wordt, maar soms wordt ook de streek en zelfs het domein vermeld. Hoe specifieker de informatie over de herkomst, des te groter de kans dat je een kwaliteitswijn hebt gevonden.

Let op het jaartal
Naast de herkomst is het bij online wijn kopen ook verstandig om op het jaartal te letten. Wie niet beter weet, denkt waarschijnlijk dat een oude wijn beter smaakt. De wijn heeft dan immers langer kunnen rijpen. Heb je thuis nog een Tempranillo wijn uit 2014 in de kast staan? Dan denk je vast dat deze lekker smaakt, want de wijn heeft een aantal jaar kunnen rijpen. Helaas hoeft dit niet. Sterker nog, de wijn kan zelfs zuur smaken. De meeste wijnen die je tegenwoordig kunt kopen, kunnen direct geconsumeerd worden.


Lees de omschrijving door
Bij de meeste webwinkels staat vaak een omschrijving bij iedere wijnsoort die zij verkopen. Sommige mensen nemen deze omschrijving voor lief, maar het is verstandig om hem altijd even door te lezen. Deze tekst kan je namelijk waardevolle informatie over de wijn opleveren. In de omschrijving staat niet alleen hoe de wijn smaakt, maar ook waar hij vandaan komt. Soms staat er zelfs op met welke spijzen de wijn goed te combineren is. Stuit je op een wijn met een uitgebreide omschrijving? Dan is het aannemelijk dat het om een kwaliteitswijn gaat.

Koop niet op basis van de prijs

Ben je op zoek naar een lekker flesje Riesling wijn en wil je deze online kopen? Dan ontdek je al snel dat de prijzen van deze wijnsoort nogal uiteen kunnen lopen. Je hebt misschien de neiging om voor de goedkoopste optie te gaan, maar dit is niet altijd de beste keuze. Een goedkope Riesling kan namelijk een stuk minder goed smaken dan een duurdere. Helaas is dit niet altijd het geval en dat maakt het extra lastig. Laat je daarom liever leiden door de herkomst, het jaartal en de omschrijving bij online wijn kopen.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...
144

4 niet te missen items voor je kleine keukenprinses

Een kleine keukenprinses in huis? Dan wil je natuurlijk dat ze alles heeft om haar kookkunsten te kunnen laten zien!...
pexels-reneasmussen-2504952-1

Perfect geknipt haar voor jou

Heb je ooit de wens gehad dat je haar er elke dag perfect uitziet? Nou, je bent niet de enige!...