Ochtendritueel op een schooldag bij ons thuis

24 september 2018

Hallo maandag. Hallo werkweek. Daar gaan we weer. Weer een week naar school en naar werk. Zo ziet ons ochtendritueel eruit. De ene keer gaat het wat soepeler dan de andere keer.

6:45

Ik voel een zacht kusje op mijn neus ‘Mama? Mammaaa?! Slaap je nog?’ Nee hoor, deze moeder is nu wakker. Ik trek Veerle dicht tegen me aan en geef haar een dikke warme knuffel. Dan zet ik de tv even aan in de slaapkamer. Ondertussen komt mijn kleine blonde Viking zijn bed uit en knuffelen we met ons drietjes in het grote bed. Wat is dit toch heerlijk wakker worden.

Ik voel gewoon dat dit een heerlijke dag gaat worden zonder ochtendstress, een ontspannen ochtendritueel.

alarm-clock-2116008_1280, wekker, ochtendritueel, wakker worden, opstaan, basisschool, witte klok

7:15

We zijn inmiddels allemaal uit bed en ik stap snel onder de douche, de kinderen zitten nu beneden onder een dekentje op de bank (ja hoor, zelfs als het 30 graden is, dat dekentje is een must. Altijd.)

7:45

Ondertussen heb ik mezelf aangekleed uit de douche en zoek ik de kleding van de kindjes bij elkaar. Beneden hoor ik de ene tegen de andere schreeuwen dat ze nu van deken moeten ruilen (het ene dekentjes is nét iets zachter dan de andere, zucht…)

8:00

De 2 bengels hebben een boterham en een glas melk gekregen, en ik heb tegen de oudste gezegd dat hij zich aan moet kleden. Daarna ga ikzelf terug naar boven om mijn haar te föhnen en wat make-up op te doen. Ik moet er toch een beetje netjes bijlopen op mijn werk.

8:10

Sverre staat in zijn blote kont met 1 sok aan tv te kijken en Veerle gooit haar beker melk om. Ik ruim alles snel op en zeg nu wat strenger dat de oudste kleding aan moet doen want anders gaat de tv uit. Veerle begint daarom maar vast te huilen.

8:20

Ik kleed Veerle aan en vlecht haar haren in. De oudste krijgt een snauw omdat hij inmiddels pas 2 sokken aanheeft en verder nog niks. Ik wil eigenlijk de tv uitzetten maar besluit dit niet te doen om een drama met de jongste te voorkomen. Gelukkig gaat ze de hamster aaien.

Leuke haartips voor meisjes >>

graas-moeder-vlechten-dochter-in-de-badkamer_23-2147807905, ochtendritueel, haren vlechten, moeder dochter, opstaan

8:25

Ik ren naar de keuken, probeer nog enigszins een leuke gezonde lunch in de trommels te stoppen en vul de bekers met melk en limonade. Ondertussen vis ik de kat uit de hamsterkooi en red ik het beestje van een akelige dood.

8:35

Ik stop alles netjes in de rugtasjes en roep dat we de auto ingaan omdat over 5 minuten de eerste bel gaat. 2 kinderen lopen me achterna naar buiten toe. Ik herinner me dat ik nog een leuke meisjes schooltas wil kopen  voor Veerle.

lunchboxes-op-gevormde-achtergrond_23-2147866300, ochtendritueel, opstaan, wakker worden, lunch maken, lunchtrommel, basisschool

Lees hier over de bentobox >>

8:36

Ik loop met mijn nog naakte zoon (op zijn sokken na) weer terug naar binnen en kleedt hem aan. Al mopperend loop ik weer naar buiten om de deur dicht te gooien terwijl de sleutel nog binnen ligt.

De buurvrouw is gelukkig thuis en geeft de reservesleutel. Ik ga naar binnen en pak mijn eigen sleutel.

8:39

Ik ben mijn dochter kwijt en vind haar bij de buurvrouw terwijl ze haar eerste snoepje naar binnen werkt. Ik trek haar gillend mee en zet haar in de auto. Daarna rijden we naar school.

8:45

We rennen de school in en 2 juffen kijken me streng aan. Te laat… Weer… En dan besef ik me ook dat ik niet eens tandjes heb gepoetst…

Zucht.

Nu snel naar mijn werk waar een stuk meer rust heerst dan tijdens de ochtenden in ons huishouden. Even bijkomen van dit ochtendritueel.

Ook leuk: stoere tassen voor broertjes >>

kinderen-zitten-in-klaslokaal-met-leraar_23-2147658992, ochtendritueel, basisschool, lerares, juffrouw, klas
Trendy rugzakken voor mee naar school >>
Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...