Ochtendritueel op een schooldag bij ons thuis

24 september 2018

Hallo maandag. Hallo werkweek. Daar gaan we weer. Weer een week naar school en naar werk. Zo ziet ons ochtendritueel eruit. De ene keer gaat het wat soepeler dan de andere keer.

6:45

Ik voel een zacht kusje op mijn neus ‘Mama? Mammaaa?! Slaap je nog?’ Nee hoor, deze moeder is nu wakker. Ik trek Veerle dicht tegen me aan en geef haar een dikke warme knuffel. Dan zet ik de tv even aan in de slaapkamer. Ondertussen komt mijn kleine blonde Viking zijn bed uit en knuffelen we met ons drietjes in het grote bed. Wat is dit toch heerlijk wakker worden.

Ik voel gewoon dat dit een heerlijke dag gaat worden zonder ochtendstress, een ontspannen ochtendritueel.

alarm-clock-2116008_1280, wekker, ochtendritueel, wakker worden, opstaan, basisschool, witte klok

7:15

We zijn inmiddels allemaal uit bed en ik stap snel onder de douche, de kinderen zitten nu beneden onder een dekentje op de bank (ja hoor, zelfs als het 30 graden is, dat dekentje is een must. Altijd.)

7:45

Ondertussen heb ik mezelf aangekleed uit de douche en zoek ik de kleding van de kindjes bij elkaar. Beneden hoor ik de ene tegen de andere schreeuwen dat ze nu van deken moeten ruilen (het ene dekentjes is nét iets zachter dan de andere, zucht…)

8:00

De 2 bengels hebben een boterham en een glas melk gekregen, en ik heb tegen de oudste gezegd dat hij zich aan moet kleden. Daarna ga ikzelf terug naar boven om mijn haar te föhnen en wat make-up op te doen. Ik moet er toch een beetje netjes bijlopen op mijn werk.

8:10

Sverre staat in zijn blote kont met 1 sok aan tv te kijken en Veerle gooit haar beker melk om. Ik ruim alles snel op en zeg nu wat strenger dat de oudste kleding aan moet doen want anders gaat de tv uit. Veerle begint daarom maar vast te huilen.

8:20

Ik kleed Veerle aan en vlecht haar haren in. De oudste krijgt een snauw omdat hij inmiddels pas 2 sokken aanheeft en verder nog niks. Ik wil eigenlijk de tv uitzetten maar besluit dit niet te doen om een drama met de jongste te voorkomen. Gelukkig gaat ze de hamster aaien.

Leuke haartips voor meisjes >>

graas-moeder-vlechten-dochter-in-de-badkamer_23-2147807905, ochtendritueel, haren vlechten, moeder dochter, opstaan

8:25

Ik ren naar de keuken, probeer nog enigszins een leuke gezonde lunch in de trommels te stoppen en vul de bekers met melk en limonade. Ondertussen vis ik de kat uit de hamsterkooi en red ik het beestje van een akelige dood.

8:35

Ik stop alles netjes in de rugtasjes en roep dat we de auto ingaan omdat over 5 minuten de eerste bel gaat. 2 kinderen lopen me achterna naar buiten toe. Ik herinner me dat ik nog een leuke meisjes schooltas wil kopen  voor Veerle.

lunchboxes-op-gevormde-achtergrond_23-2147866300, ochtendritueel, opstaan, wakker worden, lunch maken, lunchtrommel, basisschool

Lees hier over de bentobox >>

8:36

Ik loop met mijn nog naakte zoon (op zijn sokken na) weer terug naar binnen en kleedt hem aan. Al mopperend loop ik weer naar buiten om de deur dicht te gooien terwijl de sleutel nog binnen ligt.

De buurvrouw is gelukkig thuis en geeft de reservesleutel. Ik ga naar binnen en pak mijn eigen sleutel.

8:39

Ik ben mijn dochter kwijt en vind haar bij de buurvrouw terwijl ze haar eerste snoepje naar binnen werkt. Ik trek haar gillend mee en zet haar in de auto. Daarna rijden we naar school.

8:45

We rennen de school in en 2 juffen kijken me streng aan. Te laat… Weer… En dan besef ik me ook dat ik niet eens tandjes heb gepoetst…

Zucht.

Nu snel naar mijn werk waar een stuk meer rust heerst dan tijdens de ochtenden in ons huishouden. Even bijkomen van dit ochtendritueel.

Ook leuk: stoere tassen voor broertjes >>

kinderen-zitten-in-klaslokaal-met-leraar_23-2147658992, ochtendritueel, basisschool, lerares, juffrouw, klas
Trendy rugzakken voor mee naar school >>
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...