hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Mama blogs Moederdag zonder papa

Published on mei 9th, 2019 | by Wiljo

0

Hoe we moederdag zonder papa vieren

De tijd dat ik een asbak van klei maakte, is allang voorbij. En een fotolijstje van ijsstokjes ook.
Tegenwoordig ben ik de gelukkige die Moederdag cadeautjes mag ontvangen.Het allereerste cadeautje kreeg ik van mijn kleine Viking toen hij 5 maanden oud was. Een klein speldenkussentje in de vorm van een hartje met een afdrukje van zijn voetje. Ik heb als een klein kind gehuild toen ik het kreeg. Mijn allereerste moederdagcadeau. Ik bewaar het voor altijd. Dit jaar vieren we Moederdag zonder papa.

Leuke Moederdag ontbijt tips >>

Gescheiden ouders

Moeder zijn is het leukste wat er is. En ook het zwaarste. Je wilt je kinderen zo graag gelukkig zien en daarin ga je heel ver. Ik ging bijna te ver en vergat mezelf. Het was voor mij belangrijker dat mijn kinderen gelukkig waren en daarom bleef ik bij hun vader. Steeds bleef ik tegen mezelf zijn gedrag goedpraten. Ik wilde perse dat mijn kinderen niet in een gebroken gezin op zouden groeien. Het zou mij niet gebeuren, ik zou niet falen. Niet mijn gezin. Anderen wel, maar niet wij.

Nu ik uiteindelijk wel de beslissing nam om alleen verder te gaan met mijn kinderen, weet ik dat het niet eerlijk tegen mezelf was. Ik faal niet door het moederschap alleen te gaan doen, ik faalde juist door mezelf weg te cijferen en iedere dag chagrijnig door te komen. Ik ben een veel leukere moeder nu!

knutsel hart, moederdag zonder papa

Moederdag zonder papa

En moederdag blijft een heerlijke dag, ik krijg ieder jaar weer prachtige knutsels en tekeningen van mijn zoon en dochter. Vorig jaar kreeg ik van beide kinderen een heerlijk potje zelfgemaakte scrubzeep. Ik heb 1 potje opengemaakt en de scrub uitgeprobeerd. Het andere potje staat nog in de kast. En daar blijft het. Scrub gemaakt door kinderhandjes moet je bewaren en vooral niet gebruiken weet ik nu uit ervaring.

En ook mijn ex doet nog steeds zijn best zodat de kinderen een mooi cadeautje voor me kunnen kopen. Ondanks dat we gescheiden zijn, doen we nog veel voor elkaar. Fijn dat dat zo kan.

Sverre en Veerle zijn nu 5 en 7 jaar. Dit jaar mogen ze een ontbijtje op bed voor me maken.
Ik ben benieuwd met welke creaties ze aankomen. Appelstroop met smeerkaas? Worst met chocopasta? Of een rauw ei? Ik laat me weer verrassen dit jaar!

Wat zijn jullie gekke ontbijtjes en/of leuke knutsels die jullie hebben gekregen voor moederdag?

Moederdag 2019

Tags: , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑