Doe-het-zelf Moederdag verwenontbijt

6 mei 2020

Bijna is het weer zo ver. Moederdag, de dag dat moeders in het zonnetje gezet worden.  Nu vieren wij dit in Nederland  sinds 1928. Het is een dag waar alle moeders van zorgtaken ontheven worden door de kinderen. Vaak met een beetje hulp van de vaders. Misschien dat het daarom zo is dat deze dag bijna altijd op bed start met een Moederdag ontbijt. Daarbij krijgt de moeder vaak een kleine knutsel met een gedichtje, de kindjes laten dan weten hoeveel ze van moeders houden. Vandaar mijn handige Moederdag ontbijt tips. Een klein duwtje in de goede richting kan geen kwaad, toch?

Leuke Moederdag knutseltips van Michelle >>

Slaan we door met Moederdag?

Nu klinkt het ideaal deze dag, maar ik als moeder heb er niet zoveel mee. Begrijp mij niet verkeerd, heel lief als er voor mij een ontbijt gemaakt wordt en iets kleins wordt overhandigd maar het is wel erg veel geworden. Een leuk ontbijtje, prima. En met deze Moederdag ontbijt tips kan ook je zoon of dochter het ook echt zelf maken, daar hebben zij zelf ook het meeste plezier in, lijkt me.

De knutsels moeten steeds groter en mooier. Hele pinterestwaardige dingen worden er gemaakt. Dingen die mijn kind vooral niet zelf heeft bedacht. Maar vind ik al die knutsels wel zo mooi? Nou eigenlijk niet. Wat moet ik met een klerenhanger met spijkers erin voor mijn kettingen? Of een tas geknutseld van papier. Nu ben ik zeker een loedermoeder? Ik waardeer de inzet wel maar mijn huis raakt bedolven onder de knutsels. Mijn innerlijke Marie Kondo denkt alleen maar ´waar laat ik het” en “does it sparks joy”.

Knutsel in de prullenbak

Uiteindelijk belanden deze dan in het ronde archief. Wel een beetje beschamend hoor. Want je hoort het toch mooi te vinden?  Ik heb gewoon niets met dat geknutsel. Veel liever heb ik gewoon dat A4 tje met een eigen gemaakt gedichtje. De grote cadeautjes hoeven voor mij sowieso niet. Eén van deze beste strijkijzers dan? Joehoe! Laten we eerlijk zijn, dat komt er toch op neer dat je partner een cadeau voor je heeft gekocht? Bij mij is het belangrijker dat mijn kind het heeft bedacht. Dus een lief briefje, zomaar op dinsdagochtend, waardoor ik net zo of misschien wel meer geraakt word, want dat is  echt spontaan.

Moederdag ontbijt tips

Wat ik wel leuk vind is het zelf gemaakte ontbijt op bed. 1 keer per jaar de kruimels voor lief nemen. Al dat gerammel in de keuken, mijn man die 3 keer naar boven komt, schat had je sinaasappels gekocht? En ik die net doe of ik niets in de gaten heb . Scrollend door mijn Instagram feed kijkend naar de ontbijtjes die wel al klaar zijn. De blije koppies van mijn kinderen als ze dan naar boven komen. Beschuit met rookvlees, en lauwe thee mét suiker!  Op Moederdag kan alles! Inmiddels vraagt mijn oudste of ze zelf wat mag gaan kopen voor een Moederdag ontbijt. En om het alle kinderen heel makkelijk te maken hierbij een boodschappenlijstje. Kun je zo uitprinten!  Of laat het slingeren door het huis als stille hint.

moederdag ontbijt tips

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Leuke tips! Hoe brengt Sint de cadeautjes bij jouw?

Hoe laat jij ieder jaar die pakjes toch weer aangeleverd komen? Ik vind het toch een hele klus om ieder...
Ontwerp-zonder-titel-2

Een hippe meidenkamer voor twee

De kamer voor jouw dochter is een leuk project om samen als moeder en dochters aan te pakken. Hartstikke spannend...
20231129_143925

Review – Sister styling Head Princess van Baby born

Baby born, het eerste waar je dan aan denkt zijn babypoppen en accessoires die daarbij horen. Maar Baby born heeft...