Moeder zijn: ik voel me net een taxibedrijf

21 december 2017

Naarmate de kinderen wat ouder worden, komen er steeds meer (speel) afspraken bij. Waar het in groep 1 langzaam begint met spelen na school, komt er als eerste zwemles bij. En een middag zwemles betekent helaas dus niet kunnen spelen. Onze dochters zijn inmiddels 5 en 7 jaar oud. Ze zitten dus allebei op school, hebben hun speelafspraakjes en clubjes. Dat is soms best een hele planning! Moeder zijn: soms voel ik me net een taxibedrijf.

Onze dochters gaan twee dagen naar de BSO. Deze twee dagen kan er dus niet gespeeld worden. Tenminste… ze spelen uiteraard ook bij de BSO met hun klas- en schoolgenootjes maar dat vinden ze toch anders. Onze oudste dochter gaat zelfs één dag dat ze naar de BSO gaat, van daar uit naar volleybaltraining en weer terug naar de BSO. Soms vind ik het jammer dat ik daardoor niks van haar training zie, maar dat is helaas niet anders.

Moeder zijn

Op dinsdagmiddag heeft Emma zwemles. Dat betekent dat ze niet kan spelen. Voor Anne betekent het dat ze de keuze heeft tussen spelen (maar dan niet bij ons), meegaan naar zwemles, of gezellig naar oma.

Op woensdagmiddag heeft Emma Zumba. Met een clubje uit de klas spelen de meiden afwisselend bij de een of de ander. Zo hoef je eigenlijk nooit te brengen en te halen van Zumba. Dat is mooi geregeld. Ook Anne kan dan gewoon spelen. Alleen overleggen we altijd even waar. Moet ik de jonge meiden naar Zumba brengen, dan mag ook Anne uiteraard bij ons spelen met een vriendinnetje. Maar dan kan dat helaas niet heel lang, want ik krijg niet zoveel kinderen mee in de auto. Of ze speelt bij een vriendinnetje en ik haal haar weer op. Het vergt dus allemaal enige afstemming en elke week is anders.

‘Vrije’ dag

De vrijdag is onze ‘ vrije’  middag. Geen zwemles, geen andere verplichtingen, maar gewoon lekker spelen. Of soms niet spelen en even het dorp in of een relaxte middag thuis. Eigenlijk is dat best wel fijn. Na de kerstvakantie gaat Anne misschien ook wedstrijdjes spelen, maar dat zal ik het weekend zijn. Dat vind ik helemaal niet zo erg. Wel leuk zelfs, kunnen we samen mee en kijken.

Vind ik het erg om soms een taxibedrijf te zijn? Nee, natuurlijk niet. Ik vind het belangrijk dat ze sporten en iets doen wat ze leuk vinden. En dan hoort dit er gewoon bij. Op dinsdagmiddag gezellig in de sportkantine bij het zwembad een kopje thee drinken met de andere moeders, het eerste of laatste dansje van Zumba zien en na de vakantie de wedstrijden van volleybal bijwonen, ik vind het hartstikke leuk en zou het niet willen missen. En daar moeten we nu van genieten. Want voor je het weet, hebben ze de leeftijd dat ze zelf overal heen gaan en misschien niet eens meer willen dat we meegaan of komen kijken.

Lees meer blogs over moeder zijn op Boyslabel >>

Lees ook: moeders met een eigen bedrijf >>

Meisjesmoeder op en top >>

Lees ook: de familieplanner >>

Minder leuke kanten van moeder zijn

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...
moeder-en-dochter44452

Magnesium is belangrijk voor elke moeder

Als moeder ben je altijd druk bezig. Of het nu gaat om het verzorgen van je dochters en zonen, het...