A toddler and her tiara

14 december 2017

Veerle was nog maar 9 maanden toen ze voor de eerste keer modelletje was, ze was gevraagd voor een beenmode merk en daar stond ze met mooie maillotjes, sokjes en kniekousjes. Ze deed het super en wat was ik blij met de mooie foto’s die we daarna kregen, en ik was trots toen ik mijn mooie modellenmeisje zag in de foldertjes en op internet. Ze heeft toen een stuk of 4 opdrachtjes gehad.

Een klein modellenmeisje

Daarna heeft ze een tijdje niet zoveel gedaan, iets met de ‘nee’ fase, die iedere moeder wel kent. Maar nu, de laatste tijd, heeft ze weer een heel aantal leuke shoots gedaan. En wat vindt ze dat leuk! Op Facebook zie ik vaak merken (die ik volg) oproepjes plaatsen voor modellen, en dan schrijven we ons in. En soms hebben we geluk en wordt ze eruit gepikt. Dan is ze helemaal door het dolle heen en rijden we naar de plaats waar de fotoshoot gehouden wordt.

Meestal is dat één groot feest, met drinken en lekkers worden de kinderen zoet gehouden, en de mooiste kleertjes en schoenen mag ze aan. Haren worden gedaan en soms komt er zelfs een klein glansje aan te pas. Daarna komt de fotograaf erbij en mag ze op de foto. Dat gaat altijd heel licht en luchtig, geen dwang maar grapjes waardoor ze er natuurlijk opstaat.

Grappig feit is dat collecties altijd een half jaar van te voor op de foto gaan omdat in februari de zomercollecties al in de winkel komen. Daardoor stond kleine Veerle laatst nog in haar t-shirtje en rokje op een koud en winderig strandje om foto’s te maken voor de zomercollectie. ‘Geen bomen op de foto’s zetten’, riep iemand van de shoot. ‘Blauwe lippen photoshoppen we wel weg’, zei de fotograaf.

Ik keek een beetje bezorgt naar mijn kleine meisje, maar ze danste door het koude zand en sprong als de fotograaf het vroeg. ‘Dit is leuk mama!’ gilde ze toen ik vroeg of ze het niet koud had. Mijn kleine stoere modellenmeisje, ik was zo trots op haar.

Toddlers & Tiara’s

Later thuis stond de zender TLC aan, en daar was Toddlers and Tiara’s te zien. Met open mond stond ze te kijken. ‘Mama! Mama, dat wil ik ooooook!’ schreeuwde ze. Ik keek naar de tv waar kleine meisjes met dikke lagen make-up en neppe haarstukjes op het podium liepen, in hun mondjes kleine gebitjes om hun wisselende tanden te verdoezelen. Overenthousiaste moeders drukten hun kroost terug het podium op als ze er te vroeg af wilden. Ik schudde mijn hoofd ‘nee meisje, dat gaat zelfs mama te ver, daar gaan we niet aan meedoen’. Ze zou nog sterallures gaan krijgen…

Ook Moodstreet is er vroeg bij met de voorjaarscollectie! >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

verplichtingen tijdens feestdagen

De feestdagen zijn geen (kerst)bal aan!

Het is weer zo ver. De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat brengt weer heel veel drukte...
schoenzet pret, schoen zetten voor sinterklaas, schoentje zetten, pieten

Schoenzet-pret: Sinterklaas heeft het hele huis overhoop gehaald…

Wat kan ik toch genieten van Sinterklaas. De spanning bij de kinderen, het oprechte geloof, het uit volle borst zingen...
Moeder verslaafd aan telefoon gekke selfie

Wanneer leg je dat ding nu eens weg?! 

“Mam….? Mam!!” Verschrikt kijk ik op van mijn mobieltje. Mijn kleine grietje kijkt me vragend aan. Ze blijkt me al drie...