hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Boeken

Published on mei 24th, 2015 | by redactie

0

Dagboek van een Modeblogger

Ik ben moeder en ik lees! Het liefst zoveel mogelijk, tijdschriften, romans, thrillers en soms ook opvoedboeken als ik het allemaal niet meer zo goed weet…Echt waar, en dat terwijl ik 3 kinderen heb onder de 7 jaar, niet stil kan zitten, mateloos en af en toe irritant creatief en enthousiast ben en van heel veel gezelligheid hou.

Dat lezen heb ik nodig om heel af en toe tot rust te komen en me te verstoppen voor wat andere mensen (lees mijn 3 kleine en een grote huisgenoot) van me verwachten of willen. En ik kan het alle ouders aanraden. Lees af en toe en ontspan!

Deze wijze les probeer ik mijn kinderen ook mee te geven. Met zoveel virtuele informatie en de snelheid waarmee ze dingen moeten en willen volgen is het af en toe erg prettig als ze zich met een boek kunnen terugtrekken in hun eigen fantasie wereld met hun helden op papier. En lezen blijft de allerbeste manier om een drukke dag af te sluiten voordat ze naar bed gaan, voor mij maar ook voor mijn kinderen. Of het nu voorlezen of zelf lezen is, ga samen lezen!

Voor mijn nichtje kocht ik een paar weken geleden 100% Coco van de schrijfster Niki Smit. Vroeger was ik ‘n soort Coco. Ze is een meisje dat zich wat excentriek kleed, zeer creatief is, veel kleren zelf vermaakt en een perfect gevoel voor combinatie heeft. Maar in haar klas wordt ze juist hierdoor Coco de Clown genoemd.

Toen ik het boek las (stiekem want ik kocht het voor mijn nichtje van 9) was ik meteen gek op Coco. Het zit bomvol herkenning van mijn tijd op school vroeger. Die eerste schooldag als brugpieper, verliefd worden op één jongen maar die andere toch zoenen, raar aangekeken worden door zogenaamde populaire meisjes uit de klas, me kleden zoals ik dat wilde wat de rest niet begreep etc.

Coco is op school misschien niet zo populair bij meisjes maar daarbuiten virtueel een absolute hit. Met al haar creaties inspireert ze (via haar blog The Style Tiger) langzaam de hele modewereld en ze liggen bijna letterlijk aan haar voeten. Dat was dan weer jammer aan mijn tijd vroeger, toen bestond bloggen natuurlijk helemaal nog niet. De allereerste computer was toen nog iets bijzonder magisch wat bijna niemand uit mijn klas zomaar in huis had. Maar juist daarom is het zo’n leuk boek om te lezen voor jou en voor alle meisjes vanaf een jaar of 9 die van mode houden en later misschien wel stylist willen worden.

Coco woont en gaat overigens op school in Amsterdam, de stad waar ik met heel veel plezier heb mogen wonen. En gelukkig is Coco net als ik dol op de appeltaart van De Winkel op de Noordermarkt en mag ze (hoe stoer) een schoolfeest hebben in Cinema Paradiso op de Westerstraat, waar ik menig drankje en hapje heb mogen nuttigen!

Mijn nichtje gaat sinds kort eerder naar bed om te lezen wat Coco allemaal mee maakt. Terwijl ze voor dit boek geen bladzijde las! Ik hoop haar en nog heel veel andere meisjes meer van Niki Smit te laten lezen zodat we allemaal onszelf durven te zijn en daarmee misschien zelfs punten scoren. Maar vooral omdat we met deze heldinnen in boeken een beetje rust krijgen in ons dochters drukke leven.

Bekijk en shop het het boek 100% Coco van Niki Smit >>>

boek 100 Coco, modeblogger, online magazine
Comments are closed.

Back to Top ↑