hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs

Published on september 14th, 2014 | by redactie

0

Mini MISs Verkiezing

Ongelooflijk…ik zag de afgelopen dagen beelden op televisie voorbij komen waar ik een bijzonder naar gevoel aan over heb gehouden! Jonge mooie meisjes (zonder al die opsmuk dan hé) die worden omgetoverd tot ware prinsesjes! Geweldig zou je denken…niks is wat het lijkt! Meisjes al vanaf 4 jaar die vaak door moeders een privé-dril-cursus krijgen om te leren hoe ze moeten paraderen voor de jury met zware jurken of zelfs schaars gekleed in bikini, moeten lachen voor de camera, om hun mooiste blik (N)Ever te laten showen met een wit gebleekt gebit of zelfs nep-tanden. Bizar om te zien hoe ver je als ouder kan gaan door zo met je kinderen om te gaan (mijn mening)! Ik heb uitzendingen van “Toddlers & Tiaras” gezien die ik heel snel stop heb gezet. Kinderen die huilden en niet wilden maar toch moesten, alleen wilden zijn zonder camera’s, ontzettende woede aanvallen hadden. Ik werd er gewoonlijk misselijk van!

JA, meiden vinden verkleden nou eenmaal geweldig en dat is het natuurlijk ook! Glittertjes, mooie sieraden, lip glossjes, nagellakjes en prachtige jurkjes zijn de meeste meiden groot fan van. Barbie en Prinsessia zijn grote idolen en spatten hier ook vaak van het televisie scherm af. Onze meiden zijn helemaal in katzwijm van de geweldige jurken, de mooie make-up en de nog mooiere bling bling sieraden die worden geshowd! Stiekem vind ik het ook erg leuk om naar te kijken omdat het acceptabel is en niet ten kosten van je kroost gaat!

Maar waar ligt de grens? Dat is een vraag die in mijn ogen op dit gebied onbegrensd is. Respectloos! Waarom slaan mensen zo ontzettend door? Waarom? Ik heb er geen antwoord op! Ik snap het niet! Wat is het belang en wie doe je er een plezier mee je kinderen te spray-tannen, te harsen, nep tanden te gebruiken, haar extensions te zetten en wimpers te plakken? Er is zelfs een moeder in Amerika die haar 8-jarige dochter een botox behandeling (zelf) heeft gegeven omdat iedereen zei dat ze rimpels had en neem van mij aan, dat waren vast geen lach rimpeltjes. Is het echt omdat ze hun kind willen gebruiken als pronkstuk om snel geld te verdienen? Ik bleef liever arm, heel arm maar gelukkig, met een kind zoals die verdient op te groeien! In Nederland gaat de “Mini MISs verkiezing komen, in Frankrijk is’t zelfs verboden! Terecht of niet? Wat vindt jij?

Vanavond om 21.30 uur op RTL 5 presenteert Ewout Genemans zijn nieuwe programma “5 Extreem” met aflevering “Vierjarige peuters als levende Barbies!” Hij volgt een Nederlands gezin met hun vierjarige dochter op de voet.

Mini miss verkiezingen
Comments are closed.

Back to Top ↑