Mijn tiener wil voor het eerst make-up dragen

23 maart 2023

‘’Oh nee, kon niemand mij vertellen dat ik er ZO uitzag?’’ Tja, dat gevoel hebben we allemaal wel een keer gehad. Je bekijkt foto’s terug van 10 jaar geleden en ziet leeg geplukte wenkbrauwen en de eyeliner kon niet dikker. Ach, toen was je in style ;). Ook jij hebt een ontdekkingstocht gehad met make-up, en nu wil jouw tiener dit ook. Leuk, maar spannend! In deze blog geven we een korte handleiding met tips voor jouw tiener die voor het eerst make-up gaat gebruiken.

Het belang van hygiëne

Hoe veel of weinig make-up je tiener ook gaat dragen, skincare is een erg belangrijk onderdeel hiervan. Zorg ervoor dat je gezicht schoon en gehydrateerd is voordat je make-up aanbrengt. Reinig je gezicht met een milde gezichtsreiniger en breng een vochtinbrengende crème aan om je huid gehydrateerd te houden. En nu het aller-aller belangrijkste: verwijder altijd je make-up voordat je gaat slapen. Dit kan niet vroeg genoeg in de routine meegenomen worden! Als je make-up niet verwijdert dan blijven resten mascara, foundation of oogschaduw achter op de huid wat zorgt voor onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters. Daarnaast kun je ook sneller rimpels krijgen of raken de ogen geïrriteerd of ontstoken. 

Op andere vlakken is hygiëne ook erg belangrijk. Gebruik bijvoorbeeld geen mascara van anderen, en maak regelmatig je make-up kwasten goed schoon. Jong geleerd is oud gedaan!

Communication is key

Zorg dat je goed blijft communiceren en maak goede afspraken over het gebruik van make-up. Lig je niet helemaal op één lijn qua hoeveelheid, kom dan tot een compromis. Vaak is een mascara en een lipgloss een mooie eerste stap, dit zorgt er al voor dat jouw tiener zich zelfstandiger kan voelen in zijn of haar keuzes. Maar ook de plek en momenten: iedere dag, naar school of alleen naar feestjes? Door zulke afspraken te maken weet jouw tiener precies wat er verwacht wordt. 

Starten met make-up

Begin langzaam met het opbouwen van make-up. Zoals hierboven genoemd start dit vaak met lipgloss of mascara. Mascara is een eenvoudige manier om de ogen te benadrukken, kies voor een zwarte of bruine mascara en breng een paar lagen aan. Een lipgloss of lippenbalsem kan de lippen hydrateren en een vleugje kleur toevoegen, een goede keuze voor tieners die net beginnen met make-up. Wil jouw tiener ook aan de slag met haar wenkbrauwen, dan kan de make-up collectie uitgebreid worden met een wenkbrauwgel die helpen om de wenkbrauwen te vormen. 

Make-up voor het gezicht, zoals foundation of concealer, is bij een tiener met een effen huid vaak nog niet nodig. Waar wij concealer gebruiken om onze wallen weg te werken (true story), is dit voor hun voldoende om een puistje of oneffenheidje weg te werken. Wil jouw tiener al wel foundation gebruiken? Start dan met een getinte moisturizer of BB-crème die past bij hun huidskleur en huidstype. 

Wil jouw tiener graag meer of andere make-up, blijf dan communiceren met elkaar en maak goede afspraken! 

Een paar extra tips

Tot slot nog een paar tips, die je jouw tiener op het hart kunt drukken (en waar wij heel erg van geleerd hebben):

  • Zorg dat je altijd de juiste foundation-kleur draagt
  • Voorkom spinnenpoten-mascara, less is more!
  • Epileer je wenkbrauwen niet te ver uit elkaar
  • Voorkom harde lijnen: blenden is key
  • Pikzwarte eyeliner op de onderkant van je ooglid, nope!
  • Onthou dat make-up je natuurlijke schoonheid moet benadrukken, niet verstoppen!
  • En… make-up is niet verplicht!
Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...
144

4 niet te missen items voor je kleine keukenprinses

Een kleine keukenprinses in huis? Dan wil je natuurlijk dat ze alles heeft om haar kookkunsten te kunnen laten zien!...
pexels-reneasmussen-2504952-1

Perfect geknipt haar voor jou

Heb je ooit de wens gehad dat je haar er elke dag perfect uitziet? Nou, je bent niet de enige!...