hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Lifestyle microgolfoven kopen

Published on december 16th, 2019 | by redactie

0

Microgolfoven kopen: 5 tips

Een microgolfoven is een onmisbaar stukje keukenapparatuur in een huis met baby’s en jonge kinderen. Even snel een flesje opwarmen, even snel een maaltijd op tafel toveren of snel wat water opwarmen wordt een stuk makkelijker wanneer je een magnetron klaar hebt staan. Daarnaast is het ook een fijn stuk keukenapparatuur om de jongere kinderen zelf mee te laten ‘koken’: ze hebben in no-time hun eigen bordje opgewarmd. Maar waar let je nu op bij het kopen van een microgolfoven? We geven je een aantal handige tips.

  1. Single of een combi?

Zoals je misschien wel weet kun je die handige microgolfoven niet alleen met de opwarm- en ‘ontdooifunctie kopen, maar ook in combinatie met een oven. Deze combimagnetron geeft je net iets meer mogelijkheden dan de solomagnetron en maakt het zelfs mogelijk om complete maaltijden op tafel te toveren. De heteluchtfunctie zorgt ervoor dat je er naast opwarmen en ontdooien namelijk ook mee kunt bakken. Denk dus even goed na over de mogelijkheden die jij wilt dat jouw magnetron heeft.

  1. Kijk naar je keuken

Kijk ook vooral naar de ruimte die je mogelijk in je keuken hebt. Misschien heb je een stuk leeg aanrechtblad waar de microgolfoven op gezet kan worden, of misschien kun je het apparaat zelfs inbouwen? Wanneer je weet waar je magnetron uiteindelijk zal komen te staan, weet je ook waar je op moet letten bij de aanschaf.

  1. Kijk naar de afmetingen

Afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt kies je bepaalde afmetingen. Een magnetron heeft namelijk ook wat ruimte om het apparaat zelf nodig om de warmte af te kunnen voeren. Een kleine magnetron heeft een inhoud van 25 liter wat geschikt is voor een 2 tot 3 persoons huishouden en weinig ruimte in beslag neemt.

  1. Hoeveel personen gebruiken de magnetron?

Hoewel een kleine magnetron erg handig kan zijn, biedt deze je minder ruimte om maaltijden en producten op te warmen of te ontdooien. Gebruik je de magnetron bijvoorbeeld met een huishouden van vier of meer personen, dan kun je beter voor een grotere magnetron van 35 liter kiezen.

  1. Kies het juiste vermogen

Daarnaast is ook het vermogen nog van groot belang voor je uiteindelijke keuze. Hoe meer vermogen een magnetron heeft, hoe sneller jouw maaltijden of producten opgewarmd of ontdooid zijn. Je kunt het vermogen van een magnetron aflezen aan het wattage: hoe hoger het wattage, hoe sneller het resultaat.

Handige kerstdiner recepten om te maken met kinderen >>
Comments are closed.

Back to Top ↑