Meisjesmoeder op en top!

15 mei 2018

Voor ik zwanger werd van ons oudste blonde meisje, nu ruim negen jaar geleden was ik ervan overtuigd dat ik een jongensmoeder was. Dat gefrut met meisjes niks voor mij, nee hoor. Ik ben geen meisjesmoeder, een stoere jongen zou het worden. Ik wist het zeker.

Lees ook: wat is typisch meisjesdrag >>

Twinning is winning >>

Meisjesmoeder

Toen ik eenmaal zwanger was wist ik al gauw… dit wordt een meisje! Niet dat we dat hadden laten onderzoeken maar ik voelde het gewoon. Ik moest dus mijn jongensmoeder gevoel laten varen en openstaan voor meisjesgefrut. Omdat we het natuurlijk niet zeker wisten hebben we het kamertje neutraal gehouden. Maar ik betrapte mij erop dat ik bij de Hema altijd leukere jongenskleding dan meisjes kleding spotte…

Toen onze eerstgeborene eindelijk op mijn buik lag keek ik mijn man en en vroeg: ‘en?’ zijn antwoord ‘een meisje!’ was voor mij weinig verrassend.

Toen ik eindelijk weer de stad in kon ging ik mij te buiten aan kleertjes in echte meisjes kleuren. Haar kamertje pimpte ik op met het meest meisjesachtige gefrut dat je je kan voorstellen. Heerlijk vond ik het!

meisjesmoeder, meisjesmama, girlslabel, meisjesmama bloggerToen ik zwanger raakte van de tweede was ik net zoals bij de eerste overtuigd van wat het zou worden…een jongen! Ik wist het zeker!
Ook hier hielden we de kamer neutraal maar er zat wel veel jongensachtig grijs in. Ook de naam was voor een jongen al direct duidelijk: Nick!

Het is een meisje

Na de bevalling lag ook deze frummel op mijn buik toen de arts de legendarische vraag stelde: ’weten jullie eigenlijk wat het is?’ Ik zei dat ik een idee had maar het niet zeker wist. De dokter vervolgde: ‘het is een meisje!’. Mijn man en ik schoten beide in de lach en zeiden in koor: ‘dan is het toch Nikki!’.
De naam Nick voor een jongen was zo duidelijk voor ons geweest dat we er voor het geval het toch een meisje zou zijn er Nikki van hadden gemaakt.

Twee meiden

Afijn twee meiden dus! En eerlijk…ik vind het heerlijk. Ik begrijp ze, weet wat ze doormaken en nog door gaan maken. Voor hen en voor mij prettig. En ja, ik vind nog steeds dat er niet voldoende stoere kleren zijn voor meiden maar inmiddels kan ik de jurkjes, rokjes en andere frutsels ook zeer waarderen. Ik heb er zelf ook lol in om voor hen leuke setjes uit te zoeken of hun kamer elk jaar een ander tintje te geven.

Conclusie is dus: heerlijk dat meidengefrut, ik ben een echte meisjesmoeder!

Lees meer blogs van meisjesmoeders >>

Mijn dochter is hopeloos verwend >>

Benieuwd als meisjesmama hoe jongens zich gedragen? >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...