Wat moet je weten als Meisjesmama

4 juli 2018

Ben jij een meisjesmama of word jij binnenkort mama van een meisje? Dan moet je deze typische meisjesdingen maar eens goed doornemen. Jij bent zelf een meisje dus veel zaken zullen zeker herkenbaar zijn voor je, maar sommige meisjesdingen ben je vast al vergeten. Bereid je voor op een meisje. Er zijn nu eenmaal typische meisjesdingen waar je bij een zoon niet snel mee te maken krijgt. 

Lees 10x typisch jongensgedrag >>

Meisjesmama opgelet!

1. Confrontered gedrag

Je meisje doet je in alles na. Zorgzaam, behulpzaam en echte meisjesmama voor haar poppen. Deze kleine poppenmoeder is hard op weg om je in te halen. Vanaf het moment dat jouw meisje kan stappen zal ze zich zorgen maken om haar ‘kinderen’. De hele dag knuffelen, verzorgen en zorgen maken om haar poppenkinderen.

Je dochter wat drinken? Dan de ‘baby’ ook wat drinken. Meisje een schone luier? Dan ‘baby’ ook een schone luier. Alles wat dochterlief nodig heeft, wordt een op een gekopieerd. Lief om te zien hoe zorgzaam je kleine dametje al is. Maar pas op! Ook de boze moeder is in ontwikkeling en alles wat jij zegt zal gekopieerd worden. Confronterend!

2. Papa is haar prins op het witte paard

Mijn dochter is een echt papa’s kindje. Ze heeft een speciale band met vader en dat begrijp ik maar al te goed. Van kleins af aan kroop ze al als eerste naar haar vader toe. Ik was dan ook niet verbaasd dat haar eerste woordje ‘papa’ was. Papa is echt haar held, de prins op het witte paard in haar kinderjaren. Heel begrijpelijk natuurlijk, wanneer papa haar armen om zijn kleine meisjes legt doet dit ieder moederhart smelten.

Maar papa’s pas op: ‘Jij bent echt de liiiiiiieeeeeefste van de hele wereld.’ Dit zetten meisjes gerust in om een zeer gewild item uit de speelgoedwinkel te krijgen, dus laat je niet gek maken.

3. Make-uppen …

Make-up,

geef me je make-up.

Nou wil ik ook eens zien

hoe ik er later uit zal zien.

Mamma je make-up,

geef me je make-up.

Nou wil ik ook eens zien,

word ik net zo mooi als jij misschien.

Dit liedje zong ik zo’n 30 jaar geleden keihard mee bij kinderen voor kinderen. Ik was toen 10 jaar. En nu zingt mijn dochter het ook. Ze is 3,5 jaar, maar ze wil het écht. En zoals iedere meisjesmoeder weet, heeft een meisje van 3,5 heeft heel veel overtuigingskracht.

Toen Veerle jarig was had ze al wat kinder glittermake-up gekregen en uitgeprobeerd, dikke klodders gingen op haar wangen en ogen. Toen het op was, heb ik het, zonder dat ze het zag, in de prullenbak weggegooid. Ik zou anders de grootste ruzie krijgen. Maar een paar weken terug zag ze mijn make-up tasje staan en kon ik er niet meer omheen… mijn meisjes wil ook make-up!

4. Nagellak

Nagellak is een ding apart. Kleine meisjes zien jou als mama natuurlijk als hun grote voorbeeld. En mama met gelakte nagels is fascinerend, dat wil je dochter ook. Die vele nagellakpotjes in al die mooie kleuren. Al valt nagellak natuurlijk onder het kopje ‘make-up’, wordt het toch apart vermeld. Nagellak heeft een speciale aantrekkingskracht op meisjes. Handjes en voetjes moeten er aan geloven en liefst wordt er in de meidenkamer een heus nagelsalon gerealiseerd. Vriendinnetjes, zusjes en liefst ook broertjes worden onder handen genomen en voor je het weet loopt zelfs papa door het huis met rood gelakte teennagels.

TIP: organiseer een echte beauty middag samen met haar vriendinnen. Wanneer je dit thuis doet kun je de meisjes helpen en voorkom je gesmeer. Daarnaast kun je bewust een speciale kindernagellak uitzoeken want gewone nagellak zit vol schadelijke stoffen en de tere kindernageltjes van je dochter kunnen daar niet zo goed tegen.

5. Kletspraat

Meisjes kletsen graag over van alles en nog wat. Het maakt niet uit, soms gaat het echt ergens over maar negen van de tien keer kletsen meisjes om te kletsen.  Het is een natuurlijke drang om zich te uiten dat begint bij het ochtendgloren en stopt pas als slaap zich aan dient. Samen kletsen met vriendinnen, maar ook gezellig met jou als haar mam. Die fijne kletsmomentjes moet je koesteren. Luister goed tussen al die vele woorden door naar wat haar beweegt, waar ze mee bezig is en hoe het met haar gaat.

6. Een leugentje om bestwil

We doen het allemaal en gemiddeld zelfs 10 keer per week. We liegen tegen elkaar, tegen onszelf, spelen vals, verdraaien de regels en vertellen nogal eens een leugentje om bestwil. En één ieder die beweerd niet te liegen, liegt ook.

Het leugentje om bestwil zit er al vroeg in bij meisjes. En vervolgens hun liefste, eerlijkste blik opzetten is eerder regel dan uitzondering.  Gelukkig prik je als mama dwars door die kleine leugentjes heen en van de opmerking dat mama’s het altijd zien als je liegt hebben meisjes vaak schrik. Zou mama dan echt ogen in haar rug hebben?

meisjesmama, meisjesmoeder, mamablog, 8. Kleine fashionista’s

Een eigen mening heeft jouw kleine fashionista al heel vroeg. Ze wil de kleding niet meer aan die jij voor haar klaarlegt. Die superstoere jeans en sneakers  die je voor haar uitkoos vanmorgen, weigert ze aan te trekken. Vanaf nu wil ze alleen maar meisje-meisjeskleding dragen. Mooie kleedjes, tule rokjes, kousenbroeken en hakjes aan. En het liefst allemaal roze en met veel glitters.

9. Haren gevecht…

Haren kammen is een drama. Wat begint met een knoopje eindigt in een waar vogelnest van haar dat zich meestal achter in de nek verzamelt. Niet meer uit elkaar te trekken! Een magische haarborstel kan veel, maar na tien minuten zijn er bijna altijd tranen.

Maar het leuke van meisjesharen zijn die mooie vlechten, staarten en prachtige  kunstwerken. Meisjes, kleding en haaraccessoires… ze horen bij elkaar! Als meisjesmama zoeken wij het liefst bij iedere kledingset een bijpassende haarband en haarknipjes! Want met het juiste haarspeldje of een prachtige haarband maak je de outfit van je dochter helemaal af. Hoe leuk is dat?

3. Creatief met kurk

Meisjes kunnen uren knutselen en kleuren en maken de mooiste creaties met stofjes, wc rollen, eierdozen, lege botervloten en hagelslagdozen. Alles wat ze voor handen heeft, tovert ze om in kastelen, paarden, ‘mensen’ of andere fantasievoorwerpen. Het liefst met minimaal één fles lijm per item en glitter tot in je ondergoed.

De verf zit tot aan het plafond, de kwasten blijven ongebruikt en de bekertjes water vallen minstens vier keer om. Maar … ze zijn er een hele tijd zoet mee, wat dan weer fijn is voor de rust in huis.

10. Het geheim tussen onze benen

Punanie, lotus, grot, muis, muts of vagientje. Plasser, poes, snee, gaatje of voorbibs. Er zijn echt talloze namen die we onze vagina geven. Het is eigenlijk ook best lastig, waar mannen overduidelijk een piemel en een paar ballen hebben hangen, zitten onze ‘geheimen’ goed verscholen tussen onze benen. Lees de blog van deze meisjesmama maar eens.

Ben jij ook een meisjesmama en komt jou dit bekend voor? Heb je een aanvulling aan deze lijst, laat het ons weten!

LEES OOK: 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...