3 x tips makkelijk en trendy een meisjeskamer stylen

3 november 2018

Eens in de zo veel tijd is het leuk om de slaapkamer te veranderen. Vernieuwen, verfrissen en de meisjeskamer stylen om met de veranderende leeftijd mee te gaan.

Nu onze dochter Robyn geen kleuter meer is, willen we ook ineens haar meisjeskamer stylen en een wat stoerdere look geven. Maar hoe creëren we op een vrij simpele en betaalbare manier een leuke, nieuwe kamer? Wij gingen op zoek en vonden leuke inspiratie bij Flinders. Zij hebben niet alleen alles op woongebied voor volwassenen, maar ook alles voor design kinderkamers.

Begin met opruimen en creëer overzicht

Begin met het minst leuke en dat is opruimen en afscheid nemen van spullen die ze ontgroeid zijn. Less is more is echt waar. Er zijn vast genoeg spullen die niet meer gebruikt worden, geef of gooi het weg en er is weer ruimte voor nieuwe spulletjes. Of berg de spullen op en dat kan tegenwoordig ook in leuke opbergmanden.

meisjeskamer stylen, opbergmand meisjeskamer, meisjekamer inspiratie, opbergmanden-set-van-34

Vrolijk saaie, witte muren heel simpel op

De wanden van de slaapkamer kun je heel makkelijk vernieuwen. Als je geen zin hebt om met potten verf in de weer te gaan, kies je voor een hip behangetje of neem je, nog makkelijker, leuke muurstickers van bijvoorbeeld KEK Amsterdam. Behang is er in de leukste kleuren en prints en tegenwoordig zien we ook vaak alleen een strook of een vlak op een muur. Dat houdt het betaalbaar en geeft toch een nieuwe look aan een kamer.

muurstickers meisjeskamer, meisjeskamer styling, kek amsterdam forest friends

Forest Friends muurstickers voor dierenvrienden

behang meisjeskamer, meisjeskamer styling, kek-amsterdam-wallpaper-stories-dress-up-party-behang-1

Dress up party behang voor de fashionistas

Maak het af met een paar eyecatchers

Door hier en daar wat accessoires te vernieuwen krijgt de slaapkamer meteen een andere uitstraling. Sierkussens zijn hier een goed voorbeeld van. Leg een paar leuke kussens op het voeteneind van het bed, op een vloerkleed of in een zitstoel en je geeft de kamer een bepaalde stijl mee. Kies je voor een botanische look? Dan ga je voor kussens met veel groen.

Maar ook verlichting is erg bepalend voor de uitstraling. Hou je van een hanglamp, wil je gedimd licht of juist gekleurd licht.

Alles wat je nodig hebt voor de meisjeskamer >>

meisjeskamer styling, kinderkussens, sierkussen meisjeskamer

Maak de kamer af met fijne sfeerkussens

meisjeskamer styling, verlichting meisjeskamer, lamp kinderkamer, sebra-metaal-shine-wandlamp2

Een wandlamp als eyecatcher voor de finishing touch

Kijk rond bij de verschillende themakamers en doe inspiratie op >>

Hou je van Scandinavisch design, kijk dan bij Done by Deer >>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
totum knutselpakket knutselen kids diy

De vrolijke Rainbow Pets van Totum

Kennen jullie de vrolijke Rainbow pets al? Toen deze huisdieren klein waren en in de achtertuin speelden, zagen ze voor...