Toffe meisjesbedden – wat zijn de trends anno 2020?

26 februari 2020

Jongensbedden en meisjesbedden verschillen in de basis niet zo heel erg van elkaar. Je kunt heel goed neutrale bedden kopen die goed passen in zowel een stoere jongenskamer als in een echte prinsessenkamer. Hebben we het over meisjesbedden, dan kan je dat in de meeste gevallen ook lezen als jongensbedden.

Het zijn immers vaak de kleuren en accessoires wat iets tot ‘typisch meisjes’ of ‘typisch jongens’ maakt. Veel bedden blijven tijdloos, maar toch zijn er altijd wel dingen die aan trends onderhevig zijn. Wat zijn nu toffe meisjes bedden en zijn er ook trends op het gebied van bedden voor meisjes te bespeuren?

Een hoogslaper voor stoere meiden

Een hoogslaper is over het algemeen niet in typische meisjesuitvoeringen te krijgen. De kleuren van hoogslapers zijn dan ook niet per definitie voor meisjes of jongens, maar toch zijn hoogslapers ook echte meisjesbedden. Een hoogslaper kan namelijk eenvoudig worden omgetoverd tot iedere gewenste stijl. 

Daarnaast biedt een hoogslaper nog veel meer voordelen. Allereerst is het een heel handig bed wanneer de kinderkamer niet zo heel groot is. Onder de hoogslaper kun je spullen opbergen, maar het is ook heel erg leuk om er een geheime chillplek van te maken, met kussens en knuffels. Een hoogslaper met glijbaan en tent zijn ook van die trends waar, gelukkig, nooit een einde aan lijkt te komen.

Huisjesbed

Een huisjesbed? Ja, een huisjesbed is een van de tofste meisjesbedden die er maar te vinden zijn. Zo’n huisjesbed biedt een stukje geborgenheid, een plaats waar een kind zich even kan terugtrekken. Kinderen moeten al zoveel. Steeds maar luisteren en opletten op school en dat zorgt voor een hoofd vol prikkels bij thuiskomst.

Heel fijn wanneer je dochter zich dan even kan terugtrekken in een knus  kinderbed huisje. Zo’n bed is ook heel goed aan te kleden voor nóg meer gezelligheid. Hang er bijvoorbeeld wat lampjes of vlaggetjes aan op voor extra sfeer. Het is ook heel leuk om een mooie stof op de markt te kopen en gordijntjes voor dit bed te maken. 

Een hemelbed

Bijna ieder meisje, zeker als je een meisje-meisje bent, droomde van een echt hemelbed. Veel sprookjesachtiger dan dit wordt het niet. En als je dan een bed wil noemen wat echt een bed voor meisjes is en niet past bij het beeld van een jongensbed, dan is het toch wel een hemelbed. Een hemelbed is romantisch, sprookjesachtig en geeft meisjes het gevoel een ware prinses te zijn.

Een hemelbed maak je compleet met schitterende gordijntjes, al dan niet van kant. Een paar schitterende sierkussens op het bed en het geheel is af. Is de meisjes kamer een grote kamer, dan kan je overwegen het hemelbed in het midden van de kamer te zetten. Zo heeft je kleine prinses nog meer het gevoel dat alles om haar en haar ‘koninkrijk’ draait.

Een laag bed

We noemen het voor het gemak een laag bed, maar eigenlijk bedoelen we niets meer of minder dan een bed van de standaard eenpersoons afmeting. Saai? Wel nee! Alleen de afmeting is standaard, maar verder is er keuze in overvloed als je voor een laag bed gaat. Zeker voor kleinere dametjes of meiden die nog wel eens slaapdronken zijn, is een laag bed de veiligste oplossing.

Zo’n laag bed is ook ideaal wanneer je voor het slapengaan nog even bij je kind op bed komt zitten om voor te lezen. Het scheelt je een hele klim de hoogslaper in. Daarnaast is een laag bed ook praktisch als je er een nachtkastje bij wil zetten. Er is zoveel keuze dat je altijd wel een bed vindt waar jij en je dochter blij van worden.

 Lees ook: hoelaat gaat jouw kind naar bed? >>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

4president kinderkleding kidsfashion

Een stoere en trendy collectie van 4PRESIDENT

Of je nu voor een gave print gaat of een uni item, jij kiest je eigen uitstaling volledig in de...
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
kasteel duinrell pretpark uitje vakantie

Kids er op uit! Duinrell, daar kikker je van op.

Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...