Mijn meisjes lenen mijn sieraden

21 januari 2020

Diamonds are a girl’s best friend. Jep, zelfs van de kleinste meisjes. Ik heb 2 dochters, Amber van 4 en Indy van 2. Toen Amber 1 was, begon ik met het maken van armbandjes, vooral van kralen. Dit vond Amber meteen al prachtig. Ze droeg ze het liefst allemaal tegelijk. Later ging ik ook nog kettingen maken en toen was het helemaal geweldig. Met 5 kettingen en 10 armbandjes aan elke pols was Amber dolgelukkig.

Meisjes en sieraden

Ook Indy raakte al snel in de ban van armbanden. Die moest ik wel heel mini maken, aangezien ze zulke kleine polsjes had. Het hoogtepunt was toen ik een hangertje van fimo klei voor ze had gemaakt, in de vorm van hun lievelingsknuffels. Beter werd het niet.

Bling-bling

Zelf draag ik graag Swarovski sieraden, veel bling dus. De meiden raken er maar niet op uitgekeken. Elke keer als ik mijn gouden ketting draag, willen ze eraan zitten of hem zelf ook omdoen. Hetzelfde geldt voor mijn ringen, armbanden en tsja….alles eigenlijk. Zolang het maar glimt, is het goed.

Amber heeft al een aantal keer om oorbellen gevraagd. Ik ben daar geen tegenstander van, juist niet, maar ik vind het belangrijk dat ze zich goed kan beseffen dat dit pijn doet en ze zelf die keuze kan maken. Dus elke keer als ze het vraagt zeg ik: ‘Ja dat mag, maar je weet dat ze niet in je oren schieten hè! Pang! Dat doet echt veel zeer!’ Dan is ze er elke keer weer even van genezen. Zodra ze het dan nog steeds wil, denk ik dat ze er klaar voor is.

Voor nu houdt ze het bij plastic oorbellen. Laatst waren we samen in de stad en mocht ze een cadeautje kiezen. Na heel lang zoeken werd het een sieraden setje van maar 3 euro (hoppa!). Zo’n plastic setje met blauwe stenen erop. Een kroon, ketting, ring en knijpoorbellen (of hoe je die ook noemt, je snapt wat ik bedoel). Ze heeft nog geen idee hoe die oorbellen horen te zitten, maar ach, het idee telt toch? Zij denkt dat ze er prachtig uit ziet en het kost mij slechts een paar euro, top!

Echte sieraden lovers

Ik vind het heerlijk dat mijn meiden zo van sieraden houden, ik ben er zelf namelijk ook gek op en ik vind het één van de leukste cadeautjes om te geven. Als Amber 5 jaar wordt, denk ik dat ik haar een eerste zilveren ringetje ga geven, zo eentje met een lieveheersbeestje, net als vroeger, ken je die nog? En als ze 18 jaar wordt kunnen we een echte mooie gouden ring uitzoeken, kan nu al niet wachten!

meisjes en sieraden

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

sneakers

Stoere stappers voor de meiden

De herfst is in volle gang en dit betekent meer regen en veel plassen op de grond. Stevige warme schoenen...
kinderbijslag

Kinderbijslag – Ik kijk er al naar uit

Waar zal ik beginnen met het schrijven van deze blog want ik weet het niet zo goed. De datum van...
20220921_155816

Een warme winter met de jassen van Retour Jeans

De eerste koude dagen hebben we al gehad en soms was er al een lichte twijfel of we nog voor...