hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs mamatijd

Published on juni 24th, 2019 | by Wiljo

0

Mijn mama-verwen-weekend zit er weer op…

Eens in de twee weken zijn de kleine Viking en zijn zusje bij hun vader. En dan ben ik het weekend ‘vrij’. Eindelijk mamatijd! Het is een beetje dubbel, ik probeer te genieten, maar dat is best lastig.

Een heel weekend voor mezelf

Ten eerste is er het gemis, zodra ik de kinderen weg heb gebracht, en weer thuis ben, mis ik de stemmetjes, de rumoer, de hele tijd ‘mama, mama, maammmaaaaa, en zelfs de ruzietjes. Maar na een tijdje leg ik me er toch bij neer en neem ik mezelf voor om er een echt mama-verwen-weekend van te maken. Ik wil een film kijken, winkelen, in bad met een lekkere bruisbal, de nieuwe Linda lezen en heel veel slapen! Relax-weekend komt eraan! Heerlijk!

Dan begin ik alles toch even op te ruimen, mijn weekend kan niet beginnen met overal speelgoed om me heen. Terwijl ik bezig ben, ruim ik meteen de speelgoedkast maar eens op. De oude en kapotte spullen gooi ik meteen weg, en nog goed maar ongebruikt speelgoed leg ik weg voor de rommelmarkt waar ik een kraam gehuurd heb na de zomervakantie.
Dat ruimt lekker op, daarna een stofzuiger door het huis en dat ziet er al een stuk beter uit!

Lees ook: zelfs 10 minuten voor mezelf is lastig >>

Eindelijk mamatijd!

Ik besluit lekker op tijd naar bed te gaan. In bed zet ik nog een film op, eindelijk mamatijd, maar ik zie alleen het eerste kwartier…

Om 2 uur schiet ik wakker. Wat hoorde ik? Mijn arm schiet naar het plekje naast me waar Veerle iedere nacht kruipt. Leeg. Koud. Hè verdorie, dat is ook zo, ik ben alleen. Ineens klinken de geluiden van de stilte heel erg hard. Ik loop naar beneden om iets te drinken, en aai de kat die op de bank ligt te slapen. Daarna ga ik weer naar boven en laat de tussendeur open, de kat pakt zijn kans en loopt me snel achterna. Hij mag vannacht op het voeteneinde slapen, dan ben ik niet zo alleen. De rest van de nacht slaap ik slecht. De kat snurkt en ik zie iedere uur op de wekker voorbij gaan.

Als ik weer wakker word is het licht. Ik ga mijn bed uit en neem een lekkere lange hete douche. Dat is het voordeel, geen haast, deze dag ga ik genieten. Daarna haal ik alle bedden af en begin ik mijn wasjes te draaien. Ondertussen dek ik alle bedden weer fris en schoon op en vouw en strijk ik de schone was weg die al een week in de wasmand ligt.

Terwijl ik de kleding terug in de kasten leg merk ik dat er best weinig ruimte is. De zomer- en winterkleren liggen door elkaar heen. Hè, wat een zooitje is het eigenlijk. Ik kan de winterkleding nu ook meteen opruimen in de bakken die onder het bed staan. De dikke truien hebben ze nu toch niet meer nodig en ik kan de kleding die volgende winter te klein is ook meteen bij de rommelmarktspullen leggen.

Lekker genieten, toch???

De uren schieten voorbij, en na het avondeten (gewoon een boterham, geen zin om te koken) ben ik doodmoe. Niet zo gek na die slechte nacht en dat harde werk. Ik duik op tijd in bed en slaap een stuk beter dan de eerste nacht. De kat ligt weer op het voeteneinde en snurkt nog harder dan de eerste nacht, maar dit keer snurk ik mee.

De badkamer, die wilde ik dit weekend doen. Eerst even rustig wakker worden en ontbijten. Daarna ga ik het rottigste karweitje doen wat er is. Met chloor werk ik de badkamer door en sop ik alle hoekjes uit.

Als ik daarna klaar ben is het tussen de middag. Ik eet de laatste oude boterham op en grijp mis in de fruitschaal. Boodschappen, die moet ik nu gaan doen. Daarna meteen door naar de Action om knutselspullen te komen voor juffendag, dan kan ik de verplichte bloem vanavond of morgen met Veerle in elkaar zetten.

Ach, wat maakt het ook uit, ik knutsel die bloem zelf wel, dat gaat veel sneller dan dat ik het met mijn kleuter doe. Ik laat haar zelf haar naam wel schrijven en een poppetje tekenen ofzo. Een uur lang zit ik met een rood hoofd een stom papieren bloempje te vouwen voor de juf, maar het resultaat mag er zijn.

Ik ben weer toe aan wat mamatijd!

En dan is het ineens al bijna 5 uur. De kinderen komen zo thuis en ik moet nog koken. Ik wilde toch nog een film kijken in mijn vrije weekend? En lang in bad liggen? En een nieuwe zomerjurk kopen? Oh ja… vergeten… Dat was mijn vrije weekend dus. Over 2 weken een herkansing….

Lees ook: hoe zorg je voor meer Me-time >>
Comments are closed.

Back to Top ↑