10 minuten voor mezelf? Zelfs dat is lastig

23 mei 2019

Na het lezen van de intro van Mini Mama Momenten ben ik getriggerd. Het schijnt maar weinig tijd te kosten en het gaat me helpen om meer tijd voor mezelf te nemen. Beter voor mezelf zorgen, zorgt voor een blije mama en daar is hier thuis iedereen bij gebaat. Een mama met een langer lontje en een mama die wel tijd voor dingen heeft, in plaats van standaard gehaast door het leven. Tijd voor een mama moment, een momentje voor mezelf.

Toe aan quality time zonder kinderen? Blogger Kim niet! >>

mini mama momenten, mama moment, gezinnig, gezinnig boek, gezinnig mama

Dit boek zit vol herkenbare gevoelens en situaties. Ook ik heb er een handje van om me te willen verantwoorden als ik even een half uurtje online aan het snuffelen ben naar iets dat we niet nodig hebben. Of als ik eventjes een kopje koffie in de zon drink. Waarom? Geen idee. Misschien omdat er altijd genoeg te doen is. Naast alle huishoudelijke taken, de dagelijkse boodschappen, de kinderen en het werk, kom ik sowieso tijd te kort. Dus meestal is een half uur niks dan geen goed idee. En toch zegt het boek Mini Mama Momenten dat ik juist op een moment dat het niet uitkomt die 10 minuten moet pakken. En ik moet je zeggen dat ik eigenlijk ook mijn bedenkingen had, voor ik aan dit boek begon. Want, ook zo’n boek kost tijd. Tijd die ik ook aan andere dingen kan besteden.

me time, mama tijdHet eerste mama moment kiezen

Het valt niet mee om uit 52 verschillende ideeën mijn eerste mama moment te kiezen. Er zijn verschillende thema’s en ik zie zo al wat mama momenten die helemaal niet bij me passen. Een extra uitdaging dus. Maar we laten we rustig aan beginnen en iets kiezen dat wel bij me past. Ik kies voor het mama moment Offline. Dat is ook meteen wel echt een uitdaging, aangezien ik voor mijn werk uren op social media zit. Maar het kan geen kwaad om dat beter te structureren. Bij mij helpt het als ik mijn telefoon dus in mijn tas in de gang laat zitten, als we gezellig een filmpje kijken of als ik een spelletje met de kinderen. Maar als ik alleen ben, grijp ik steeds naar dat ding. Tijd om dat te veranderen. Tijd voor een mama moment zonder telefoon, maar lekker met een tijdschriftje op de bank. Heerlijk! Je wordt er een stuk rustiger van, al die prikkels van de telefoon zorgen toch, onbewust, voor veel onrust.

Nu maar eens kijken wat mijn volgende mama moment wordt! Mocht jij tips willen? Laat je naam en emailadres achter en misschien win jij wel dit boek, dan heb je gegarandeerd een lekker mama moment voor jezelf! Ook leuk om cadeau te geven.

Lees Ingrid’s blog met tips voor extra me-time >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...
moeder-en-dochter44452

Magnesium is belangrijk voor elke moeder

Als moeder ben je altijd druk bezig. Of het nu gaat om het verzorgen van je dochters en zonen, het...