hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs make up meisje

Published on januari 21st, 2018 | by Wiljo

0

Net zo mooi als mama

Een liedje voor mijn make up meisje:

Make-up,

geef me je make-up.

Nou wil ik ook eens zien

hoe ik er later uit zal zien.

Mamma je make-up,

geef me je make-up.

Nou wil ik ook eens zien,

word ik net zo mooi als jij misschien.

Dit zong ik zo’n 30 jaar geleden keihard mee bij kinderen voor kinderen. Ik was toen 10 jaar. En nu zingt mijn dochter het ook. Ze is 3,5 jaar, maar ze wil het écht. En zoals iedere moeder weet, heeft een meisje van 3,5 heeft heel veel overtuigingskracht.

Toen Veerle jarig was had ze al wat kinder glittermake-up gekregen en uitgeprobeerd, dikke klodders gingen op haar wangen en ogen. Toen het op was, heb ik het, zonder dat ze het zag, in de prullenbak weggegooid. Ik zou anders de grootste ruzie krijgen. Maar een paar weken terug zag ze mijn make-up tasje staan en kon ik er niet meer omheen… Ze wilde ook.

Make up meisje

Ik heb wat oude oogschaduw, oogpotlood en blush gepakt en mevrouwtje mocht ook aan de slag.

Ze begon best netjes. Maar waar sommige vrouwen ook last van hebben, had Veerle ook. Ze kon niet stoppen en de lagen werden dikker. Toen haar gezicht vol was, is ze gewoon verder gegaan op haar buik. Zelf was ze er enorm trots op en brulde het uit toen ik het er ‘s avonds in bad af poetste. Boos keek ze me aan, ze had het aan oma willen laten zien. Ik had niet eens met haar over straat durven lopen, het leek wel of ze twee blauwe ogen had. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Vorige week had Veerle geluk, van kennissen kregen we bakken vol met speelgoed waar hun kinderen te groot voor waren. En in één van die bakken zaten 2 opmaakpoppen. Ze kon los gaan met de make-up en dat deed ze ook. Urenlang hebben de poppen in haar schoonheidssalon gezeten en geduldig de behandelingen ondergaan. Het zat in hun haar en Veerle vond dat neuzen en oren ook best een paars kleurtje konden gebruiken. Zelf vond ze het eindresultaat prachtig, de poppen twijfelen nog. En ik? Ik hou mijn hart vast als ze straks 16 is.

Misschien is al dat oefenen nog niet zo’n slecht idee.

Lees ook: A toddler and her tiara >>
Comments are closed.

Back to Top ↑