De leukste luisterboeken voor kinderen

15 mei 2019

Heb jij al wel eens luisterboeken voor kinderen geprobeerd? Wij lezen regelmatig voor, maar luisterboeken hadden wij nog niet geprobeerd. Dus we doken online om een paar leuke luisterboeken te zoeken. Je vindt ze bij bijvoorbeeld Spotify, dus je kan het ook gewoon op je mobiel beluisteren. Zorg voor een goede internetverbinding en een goede koptelefoon. Mocht jouw dochter al een eigen telefoon hebben, hou dan goed het beltegoed in de gaten. Sim Only vergelijken geeft je een overzicht van welke provider en welk pakket het beste bij je past.

luisterboeken voor kinderen

De leukste luisterboeken voor kinderen met abonnement

Via o.a. Bol.com kun je onbeperkt genieten van luisterboeken voor kinderen. Maar je kunt natuurlijk ook losse boeken kopen en beluisteren. Als je een abonnement afsluit, dan hoef je niet steeds de kosten in de gaten te houden en kan je kind zelf aan de slag met alle luisterboeken.

Zo’n abonnement kun je iedere maand wijzigen, dus je zit er tegenwoordig niet meteen een heel jaar aan vast. En de kosten in de gaten houden is wel handig, als je je kind meer vrijheden wil gunnen. Als je dochter een eigen mobiel heeft kun je bijvoorbeeld een Sim Only van Simyo nemen. Dan kun je, indien gewenst, iedere maand de bundels aanpassen en het pakket zelf samenstellen. Zo heb je zelf toch nog een beetje grip op wat ze met het mobieltje doen. Want er worden vast niet alleen luisterboeken voor kinderen op beluisterd.

meisje boek, meisje lezen, meisje brilLuisterboeken vs leesboeken

Je hoeft geen boeken mee te zeulen. Ga je een dagje weg of raakt je kind verveeld. Leuke luisterboeken voor kinderen zijn altijd binnen handbereik op de mobiele telefoon. Je kind kan lekker rustig genieten van een mooi verhaal.

Ook als je dochter niet lekker is, ga lekker op de bank liggen met een luisterboek op je mobiele telefoon. Je hoeft geen boek vast te houden, je kunt liggen zoals je wil. En natuurlijk is een luisterboek een hele andere ervaring als een leesboek. Je hoort en interpreteert dingen anders dan wanneer je de woorden op papier ziet staan. Voor kinderen is het goed om de fantasie te stimuleren en het inlevingsvermogen aan te spreken. Wij weten inmiddels leuke luisterboeken te vinden en het schept zeker extra rust. De kids beiden in hun eigen verhaal en wereld, even geen andere prikkels. Heerlijk.

Deze blog is een samenwerking met Simyo

 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

chronisch ziek

Mijn leven sinds de diagnose

Sinds de diagnose ( colitis ulcerosa ) in feb ’21 is het elke 8 weken in en uit het ziekenhuis....
Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
mode voor mama damesmode fashion

De mooiste en warmste outfits voor mama

Het is winter en het meest geroepen zinnetje is…. mama ik heb het koud! Ik hoor het mezelf iedere keer...