Retro geometrisch goedgekeurd

25 september 2014

Op de vraag of ik samen met Jippe een jurkje wilde testen van het Belgische merk Lily Balou, hoefde ik niet zo lang na te denken. Ik denk dat ik binnen vijf minuten Girlslabel had terug gemaild dat we hier graag aan mee wilden werken. Ik kende het merk al wel, heb al eerder een kledingstuk ervan gehad, waar Jippe veel plezier van heeft gehad. Ik was dus heel benieuwd naar dit jurkje ‘Lisa geometrie red’ uit de wintercollectie van dit seizoen. De kleuren (blauw, rood, oranje en wit) passen goed bij Jippe vind ik zelf haha. En het geometische vind ik zelf fantastisch, lekker opvallend en retro.

Wat een verrassing was het toen ik in het pakketje niet alleen het uitgekozen jurkje zag, maar ook een bijpassende maillot in koningsblauw, de hele outfit was zo compleet. Uit de verpakking voelde het jurkje al heerlijk zacht. Het is 100% organisch katoen. De kleuren knalden precies zo uit de verpakking als ze al op de webshop shop.lilybalou.be deden, net als de maillot. ‚Wauw’ was mijn reactie. Jippe vond het prima, ze voelde wel even aan het jurkje en ze zette haar grote glimlach op, ik wist toen dat ze het een mooie jurk vond.

Normaal ben ik altijd blij met mooi en zonnig weer, maar het was steeds net te warm voor dit mooie winterse jurkje. Ons geduld om het echt te passen en te testen werd dus op de proef gesteld. Eindelijk was het afgelopen zondag zo ver. Het zonnetje scheen wel, maar de temperatuur was beduidend lager dan de dagen ervoor. Dus een uitstekende dag om te gaan testen.

Het aantrekken van het jurkje bij mijn dreumes ging makkelijk. Er zitten voor twee knoopjes, die makkelijk open en dicht gingen, dus Jippes hoofd paste er makkelijk tussen. Haar armpjes deed ze zelf in het jurkje en dat ging heel soepel. Nu is het jurkje eigenlijk nog een klein beetje te groot, maar in de winter past het helemaal perfect. Dat het ietsjes te groot was, was eigenlijk helemaal niet storend. Ik weet dat het merk Lily Balou meestal op de maat valt. Dit is maat 86. De maillot was wel iets meer te groot, of eigenlijk meer de voetjes, maar daar had ze geen moeite mee. In haar hele outfit struinde de kleine dreumes door de huiskamer; kruipend, maar ook stappend langs de tafel. Van de iets te grote maillot had Jippe geen last, zij speelde gewoon rustig door.

Wat ik zelf wel fijn vind, is dat het jurkje niet kreukt en eigenlijk als zou dat het wel doen, dan zie het door het motiefje niet. Wat je door het motiefje ook niet zo goed zou kunnen zien, is als Jippe zou knoeien met eten. Ook wel een pluspunt. Wonder boven wonder had Jippe op de testdag helemaal niet geknoeid, terwijl ze net zo als anders lekker fruit en een koekje heeft gegeten naast de maaltijden. De stof is absoluut niet stug, heerlijk zacht en wat elastisch, wat het draagcomfort alleen maar prettiger maakt. Ook na een keer wassen, ziet het er allemaal nog super netjes uit. Het is misschien een beetje saai, maar ik kan geen minpunt ontdekken, ik ben alleen maar positief over deze outfit. En niet alleen ik. Zondag heeft Jippe heel veel complimentjes gehad over haar mooie jurkje. Zelfs in de draagdoek valt de outfit nog goed op. Ik kan iedereen aanraden om dit jurkje te kopen. En zijn dit niet je kleuren, of hou je niet van jurkjes? Lily Balou heeft het geometrische in meerdere kledingstukken voor zowel jongens als meisjes doorgevoerd, in verschillende kleuren.

Bedankt Lily Balou voor dit leuke setje!

Esther

Lily Balou babykleding, Lily Balou review, kledingtest Lily Balou

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

DIY meisjeskamer om bij weg te dromen

Een meisjeskamer inrichten kan een geweldig leuk project zijn. Of je nu een slaapkamer voor je dochter wilt opknappen of...
reside-3104077_1280

Verbeter jouw nachtrust!

Een ding dat wij als mensen allemaal met elkaar gemeen hebben, is onze slaapbehoefte. Over de hoeveelheid valt nog te...
Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...