hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs liefdesverdriet

Published on november 14th, 2019 | by redactie

0

Hoe kun je liefdesverdriet oplossen?

Iedereen krijgt er een keer mee te maken: liefdesverdriet. Zeker als liefde niet beantwoord wordt, kan dit verschrikkelijke pijn geven. Het gebroken hart kan verschijnselen van een depressie en zelf fysieke pijn teweegbrengen. Ook hoofdpijn komt vaak voor, zowel mentaal als fysiek kun je lijden. Dit maakt het belangrijk om na te denken over een manier om liefdesverdriet te verhelpen. Kun je liefdesverdriet oplossen? Laten we het omgaan met liefdesverdriet noemen.

Wat is liefdesverdriet oplossen?

Een gebroken hart is het resultaat van een verloren of onbeantwoorde liefde. Er zijn verschillende gevoelens waar je mee te maken krijgt: verdriet, hopeloosheid, woede en hormonen die flink tekeergaan. Gelukkig is er iets aan te doen! Daar gaan we het over hebben.

Tijd om te herstellen

Als het pijn doet, is het belangrijk om jouw ziel te laten herstellen. Het kan een aantal dagen duren voor je jezelf los kunt maken van negatieve gevoelens die er rondom jouw verbroken relatie en ex-partner ontstaan. Door je langzamerhand op andere dingen te concentreren, lukt het om een bepaalde afstand te nemen en het leven weer op te pakken.

Positieve gevoelens oproepen

Het oproepen van positieve gevoelens doe je op een aantal manieren. Onze tips:

  • Spreek af met vrienden en oude bekenden
  • Start met sporten
  • Doe leuke dingen
  • Probeer positief te zijn, ‘fake it, till you make it’
  • Maak plannen voor de toekomst

Afstand nemen

Probeer afstand te nemen van jouw verbroken relatie en het niet te persoonlijk op te vatten. Stop jouw ex te volgen op social media, om niet meer aan hem of haar herinnerd te worden en neem letterlijk afstand door bijvoorbeeld naar een andere stad te verhuizen als dat helpt.

Liefdesverdriet gaat over

Na verloop van tijd merk je dat liefdesverdriet langzamerhand eindigt. Je gaat door verschillende fases heen en op een gegeven verbetert de situatie. Uiteraard kunnen er nog steeds gevoelens van verdriet zijn, sta dit toe en probeer af en toe stil te staan bij de fijne tijden die er soms geweest zijn. Door het op een positieve manier af te sluiten, lukt het beter om jezelf weer emotioneel open te stellen.
Comments are closed.

Back to Top ↑