Mijn beste uitgave van het jaar! 

12 december 2019

Ik heb in oktober mijn beste uitgave van dit jaar gedaan. En dit keer gaat het niet over dat geweldige jurkje met panterprint voor Veerle, en ook niet mijn mooie nieuwe boots. Zelfs niet het heerlijke spijkerbroekje van Sverre. Nee, dit keer iets heel anders. Iets waar we het hele jaar nog van kunnen genieten. Een museumkaart. 

Lekker dagje uit met de kinderen

Ik hou er enorm van om met de kinderen erop uit te trekken, zwemmen, naar het bos, nieuwe speeltuinen ontdekken. Ik keek vaak op websites zoals social deal of vakantieveilingen voor leuke ideeën en goedkopere kaartjes. Want tja, als alleenstaande moeder moet ik creatief met geld omgaan. Dat kun je maar 1 keer uitgeven, dus zocht ik de beste koopjes.

Meer leuke uittips >>

leuke musea voor kinderen, museumkids, leuk museum voor kinderen

Maar toch kost het best een hoop geld. Totdat ik werd getipt voor een museumkaart. Ik had daar wel eens van gehoord, maar wist eigenlijk niet zo goed wat het inhield. Op de website vond ik alle informatie en de prijs viel me erg mee. Van de zomer waren we al naar Museon in Den Haag geweest en de kinderen hadden het prachtig gevonden. Regelmatig vroegen ze of we weer naar een museum konden.

Leuke musea voor kinderen

En nu kan dat! Want ik bestelde 3 jaarkaarten. En in die 2 maanden hebben we al een heleboel musea gezien. Zo zijn we onder andere bij Naturalis geweest, wat erg indrukwekkend was, vooral Trix de T-Rex was prachtig! Maar ook konden de kinderen proefjes doen. En het Spoorwegmuseum, waar we uren hebben rondgekeken en waar de kleine Viking en zijn zus zelf mee mochten rijden in een kindertreintje. Het pré-historisch museum in Eindhoven waar ze konden boogschieten, tarwe malen en daarvan koeken bakken. En nog een heel stel meer. Cultuur is leuk! En de meeste musea zijn ook voor kinderen heel erg geschikt. Op hun website lees je welke dat zijn.

Low budget uittips voor in de winter >>

leuke musea voor kinderen, museumkids, leuk museum voor kind

Dus voorlopig hoef ik me niet meer druk te maken wat we gaan doen in het weekend, nee hoor, mijn lijstje is nog erg lang. Komende maanden staat Nemo op de lijst, en het Openluchtmuseum in Arnhem. En ook het Archeon. En we willen zeker nog eens terug naar het Museon. Zelf wil ik heel graag naar het Rijksmuseum en het van Gogh museum, maar ik weet eigenlijk niet of dat ook leuk voor kinderen is.

Hebben jullie nog suggesties? Wat zijn echt leuke musea voor kinderen, waar moeten we zeker eens gaan kijken? Ik ben benieuwd! Leuk als je het laat weten in een reactie hieronder en we elkaar zo kunnen tippen.

PS: op Boyslabel kun je een kerstuitje voor het gezin winnen >>

spoorwegmuseum
Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

picknick kinderfeest meisje

Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met...
vakantie met kids

Heimwee op vakantie? 10x handige tips.

Al jaren heb ik er ‘last’ van echt al zolang ik mezelf het kan herinneren, heimwee. De afstand maakte nog...
vakantie met kids

Eerste keer vakantie met een dreumes; food problems..

Oh wat kun je uitkijken naar zo’n vakantie met zon, zee, all-in en een ruim 1,5 jarige dreumes. Alles kan...