Leergierige dame in groep 3

29 oktober 2019

Yenthe is dit schooljaar begonnen in groep 3. En wat vind ik het toch bizar hoeveel ze leren in zo’n korte periode. Zo leest ze al verschillende woordjes, probeert ze eigenlijk alles wat ze ziet te lezen. 

Leergierige dame

Was ze in groep 2 nog lekker een kleuter en een kleine stuiterbal (al leek dat niet zo vanwege haar lengte). Is ze nu echt een leergierige dame die alles wilt weten. Al stuitert ze nog steeds volop hoor! En is ze met momenten ook enorm chaotisch. Zo was ze op op de eerste schooldag al haar broodtrommel kwijt.

Groep 3 betekent leren lezen en schrijven

Yenthe is altijd wel met plezier naar school gegaan, maar nu ze in groep 3 zit gaat ze met nog meer plezier. Want er komt weer een nieuwe letter aan. 

groep 3, dochter naar groep 3, school groep 3Tijdens de vakantie telt ze dagen af om weer naar school te mogen gaan. En op zondagavond springt ze dan van plezier het bed in, want de dag erna mag ze eindelijk weer naar school! Wat een verschil met haar broer. Die heeft liever nog wat langer vakantie. Maar eenmaal op school is het goed hoor.

We gaan nu regelmatig samen naar de bibliotheek om nieuwe boekjes uit te zoeken, zodat ze weer verder kan leren lezen.

En zo leuk, haar broer van 8 leert haar de woordjes die ze nog moeilijk vindt. Maar hij leert haar ook alvast de letters die ze nog niet geleerd heeft. En zo komt haar klikklak boekje op school ook weer voller. 

Thuis oefenen

Ze hebben vanuit school ook een lesmethode voor thuis. Zo kan ze thuis ook met Zoem de Bij 🐝 op de laptop werken en zo nog meer spelenderwijs leren. Haar woordenschat vergroten bijvoorbeeld. 

Laptop op hol

Maar goed Yenthe zou Yenthe niet zijn als ze ondertussen ook op allerlei andere knopjes klikt en vervolgens weer de hele laptop op hol slaat… Is toch wel echt even andere koek met hoe het vroeger allemaal ging hè. 

Hadden we geen lesmethoden op de laptop om te oefenen. Al kan ik me niet meer precies herinneren hoe het vroeger ging, maar dat was allemaal dmv boekjes en leesplankjes volgens mij hoor. 

Ik verheug me op de oudergesprekken

Maar het is heerlijk om haar zo te zien genieten van school. Kan stiekem niet wachten op einde van de maand, dan zijn de oudergesprekken weer. Ben wel heel benieuwd hoe ze het doet, onze heerlijke chaotische spring in het veld.

lesmethode zoem de bij, groep 3, leren voor school

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

picknick kinderfeest meisje

Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met...
vakantie met kids

Heimwee op vakantie? 10x handige tips.

Al jaren heb ik er ‘last’ van echt al zolang ik mezelf het kan herinneren, heimwee. De afstand maakte nog...
vakantie met kids

Eerste keer vakantie met een dreumes; food problems..

Oh wat kun je uitkijken naar zo’n vakantie met zon, zee, all-in en een ruim 1,5 jarige dreumes. Alles kan...