Kleine meid op komst? Check deze 5 onmisbare verzekeringen!

24 mei 2023

Een kind krijgen is voor velen een van de grootste veranderingen in hun leven. Hoewel je waarschijnlijk graag op je roze wolk over je toekomstige dochter fantaseert, is het belangrijk je goed op haar komst voor te bereiden. Niet alleen als het gaat om bijvoorbeeld het gereedmaken van de babykamer en zorgen voor babykleertjes. Maar ook voor wat betreft een stabiele financiële basis, zowel nu als voor later. Daarom misschien niet het leukste om over na te denken, maar wel goed: welke verzekeringen zijn verstandig om aan te passen of af te sluiten?

Een aanvullende zorgverzekering

Bij een zwangerschap en de geboorte van een baby krijg je te maken met allerlei medische kosten waar je niet eerder mee te maken hebt gehad. Bijvoorbeeld wanneer je ervoor kiest te bevallen in een ziekenhuis of geboortehuis zonder medische noodzaak. Of de eigen bijdrage die je moet betalen voor kraamzorg. Het kan financieel het meest interessant zijn deze extra kosten zoveel mogelijk af te dekken. Dat is mogelijk met een aanvullende verzekering bij je zorgverzekering. Heb je net ontdekt dat je zwanger bent? Check dan bij het afsluiten van de zorgverzekering voor 2024 goed welke aanvullende polis interessant kan zijn, en met welke ziekenhuizen en andere zorgverleners verzekeraars een contract hebben.

Overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Een geboorte brengt allerlei emoties met zich mee bij ouders. Blijdschap natuurlijk, maar veel mensen ervaren ook opeens een grotere angst om te overlijden. Hoewel je hier liever niet te veel bij stil staat en de kans ook relatief klein is, is het wel goed om over de gevolgen ervan na te denken. Wil je voorkomen dat je nabestaanden zoals je partner en kind(eren) in financiële problemen komen als je overlijdt? Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten biedt je deze kans. Een ORV keert een afgesproken bedrag uit bij overlijden tijdens de looptijd van de overlijdensrisicoverzekering. Een ORV is al af te sluiten voor slechts enkele euro’s per maand aan premie, maar geeft je nabestaanden de mogelijkheid financieel verzorgd verder te kunnen.

Uitvaartverzekering(en)

Naast je eigen sterfelijkheid, wil je natuurlijk het liefst natuurlijk ook niet nadenken over de mogelijkheid dat je kleine meid komt te overlijden. Toch is het goed hier wel voorbereid op te zijn, en een uitvaartverzekering alvast te regelen. Hoewel je niet voorbereid kunt zijn op het verdriet, ben je in dit geval in ieder geval wel verzekerd van een passende uitvaart. Goed om te weten: vaak is een kindje vanaf twintig weken zwangerschap tot aan de eerste een of twee maanden na de geboorte automatisch meeverzekerd zonder extra kosten. Daarna heb je twee opties: of je kindje tot 21 jaar kosteloos meeverzekeren, of een eigen uitvaartverzekering voor haar afsluiten.

Allrisk opstal- en inboedelverzekering

Krijg je een kind, dan zul je er ook op voorbereid moeten zijn dat er het een en ander gaat sneuvelen. Kleine kinderen moet alles van het begin af aan leren, en hebben nog geen goede controle over hun lichaam. Daarnaast staat behoedzaamheid vaak ook niet hoog op de prioriteitenlijst als ze op ontdekkingstocht gaan. Ongelukjes komen dus voor. Wil je dat schade aan je inboedel of opstal zoals de ramen van je woning verzekerd is in alle mogelijke gebeurtenissen? Kies dan voor een allrisk opstal- of inboedelverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Net zoals kinderen thuis schade kunnen veroorzaken, kan het tot slot ook gebeuren dat ze kostbaarheden van anderen stukmaken. Het mogelijke financiële risico dat je hierdoor loopt, kun je afdekken met een aansprakelijkheidsverzekering. Bij sommige verzekeraars zijn kinderen (soms tot een bepaalde leeftijd) standaard meeverzekerd. Check of dit ook bij jou het geval is, of dat je een aanvullende gezinsdekking moet kiezen. Had je zelf nog geen aansprakelijkheidsverzekering? Sluit deze dan zeker af.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-2

De leukste moeder-dochter trip: Shoppen in Düsseldorf

Niets is leuker dan quality time doorbrengen met je dochter tijdens een gezellig shopweekend. En waar kan dat beter dan...
image-1

Hoe krijg je weer meer energie en levenslust?

Zit je de laatste tijd wat lager in je energie? Dat kan natuurlijk allerlei redenen hebben. Misschien weet je de...
1

DIY meisjeskamer om bij weg te dromen

Een meisjeskamer inrichten kan een geweldig leuk project zijn. Of je nu een slaapkamer voor je dochter wilt opknappen of...