Klaar met de winter

16 maart 2018

Al maanden kijken we er weer naar uit. Lente. We zijn klaar met de winter. De winter is niks voor ons. Het is leuk hoor, die sneeuw en soms zelfs schaatsen, maar wij vinden de warmte gewoon lekkerder.

Als we in de woonkamer onder een dekentje zitten, ’s morgens vroeg om half 8, vraagt Veerle of ze vandaag haar nieuwe zomerjurk aan mag. Die lichtroze met korte mouwen en tule. Dat mag best, maar wel met een vestje en een maillot. “Nee mam, blote benen en geen vest”. “Dat is toch veel te koud, het vriest buiten bijna 10 graden!” zeg ik. Maar mijn kleine dametje houdt vol dat ze geen maillot of vest aan wil. Ze is blijkbaar net zo klaar met de winter als ik.

Klaar met de winter

Verkoudheid en griep hebben ons al flink geraakt deze winter, en om en om hebben de kleine Viking, Veerle en ik ziek onder een dekentje op de bank gelegen. Het wordt tijd dat de warmte de virussen het land uit jaagt. Iedereen is weer toe aan de zomer, zelfs de katten zitten smachtend naar buiten te kijken of de sneeuw al verdwenen is.

Maar goed, terug naar de roze zomerjurk. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen zonder een zwaar teleurgestelde Veerle? Ik probeer nog eens of ze echt geen maillot en vestje erbij aan wil. Maar nee, ze houdt vol. Ach tja, wat maakt het ook uit, ik trek haar de zomerjurk aan. Het is toch vrijdag en dan blijven we lekker samen thuis terwijl Sverre op school zit. De kachel zet ik 2 graden hoger en ik spreek af dat ze wel een maillot en warme jas aan moet als we haar grote broer naar school gaan brengen en halen. Voor de rest blijven we lekker binnen en we doen net of het voorjaar is. We houden een picknick op een kleedje in de woonkamer, knippen papieren bloemen en hangen ze op. Samen dansen we de voorjaarsdans en wensen wel 100 keer dat de lente moet komen. Geen winter die tegen ons op kan!

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

trends kindermode voorjaar zomer 2021, Meisjesmode voorjaar 2021, kindermode voorjaar 2021, Meisjesmode zomer 2021, girlslabel, kindermode styling, get the look meisjes kleding, girlslabel, girlslabel girls, mayce girlslabel, meisjeskleding winter 2021-2021, meisjesmode blog

De nieuwste meisjesmode trends voorjaar-zomer 2022

Al lijkt de zomer nog zover weg, maar voor je het weet schijnt het voorjaarszonnetje weer en weet je niet...
le chic voorjaarscollectie, le chic ss 2022, meisjeskleding voorjaar 2022, le chic, meisjes bloemenjurkje

Le Chic Pre-Spring collectie

Prachtige feestjurken, zwierige rokjes maar ook jassen en broeken met mooie extra’s. Ook dit seizoen heeft Le Chic weer flink...
verplichtingen tijdens feestdagen

De feestdagen zijn geen (kerst)bal aan!

Het is weer zo ver. De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat brengt weer heel veel drukte...