hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs klaar met de winter

Published on maart 16th, 2018 | by Wiljo

0

Klaar met de winter

Al maanden kijken we er weer naar uit. Lente. We zijn klaar met de winter. De winter is niks voor ons. Het is leuk hoor, die sneeuw en soms zelfs schaatsen, maar wij vinden de warmte gewoon lekkerder.

Als we in de woonkamer onder een dekentje zitten, ‘s morgens vroeg om half 8, vraagt Veerle of ze vandaag haar nieuwe zomerjurk aan mag. Die lichtroze met korte mouwen en tule. Dat mag best, maar wel met een vestje en een maillot. “Nee mam, blote benen en geen vest”. “Dat is toch veel te koud, het vriest buiten bijna 10 graden!” zeg ik. Maar mijn kleine dametje houdt vol dat ze geen maillot of vest aan wil. Ze is blijkbaar net zo klaar met de winter als ik.

Klaar met de winter

Verkoudheid en griep hebben ons al flink geraakt deze winter, en om en om hebben de kleine Viking, Veerle en ik ziek onder een dekentje op de bank gelegen. Het wordt tijd dat de warmte de virussen het land uit jaagt. Iedereen is weer toe aan de zomer, zelfs de katten zitten smachtend naar buiten te kijken of de sneeuw al verdwenen is.

Maar goed, terug naar de roze zomerjurk. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen zonder een zwaar teleurgestelde Veerle? Ik probeer nog eens of ze echt geen maillot en vestje erbij aan wil. Maar nee, ze houdt vol. Ach tja, wat maakt het ook uit, ik trek haar de zomerjurk aan. Het is toch vrijdag en dan blijven we lekker samen thuis terwijl Sverre op school zit. De kachel zet ik 2 graden hoger en ik spreek af dat ze wel een maillot en warme jas aan moet als we haar grote broer naar school gaan brengen en halen. Voor de rest blijven we lekker binnen en we doen net of het voorjaar is. We houden een picknick op een kleedje in de woonkamer, knippen papieren bloemen en hangen ze op. Samen dansen we de voorjaarsdans en wensen wel 100 keer dat de lente moet komen. Geen winter die tegen ons op kan!

Tags: , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑