Hoe wordt je kind model? Tips & Tricks

13 maart 2019

Regelmatig krijg ik vragen over het modellenwerk van onze kinderen. Hoe het bij ons begon? Robyn was 1,5 toen we in IKEA waren en we tijdens het shoppen gevraagd werden of Robyn mee wilde doen aan de commercial die ze toen aan het maken waren. Wij waren overrompeld, maar het zette ons wel aan het denken. Want hoe kun je eigenlijk een kindermodel worden?

De leukste zomerjassen en sweaters voor meisjes >>

kindermodel worden, kidzart

Op welke leeftijd kindermodel worden?

Robyns allereerste opdracht zal ik nooit meer vergeten. Dat was als kindermodel voor KidzArt, hele mooie kleurrijke kleding en dat past natuurlijk heel goed bij een donkere krullenbol. Robyn was toen ruim 2 jaar en ze genoot van de dag. Het aankleden/stylen, de make up, het lekkers op tafel en de lieve mensen. Ik zag een oproep op Facebook voorbij komen en trok de stoute schoenen aan. En later is ze nog vaker bij KidzArt geweest, dus dat is erg goed bevallen. Kindermodel worden lag zeker niet in onze planning, maar we genieten wel van alle bijzondere uitstapjes samen en de mensen die we ontmoeten.

Waar moet je rekening mee houden?

  • Hou rekening met afwijzingen, ook als je denkt dat jouw kind een perfecte match is qua maat en uitstraling.
  • Mocht je naar castings gaan, dan zul je begrijpen dat ze meerdere kindjes uitnodigen en dat de kans dus niet zo groot is dat je kind gekozen wordt. Castings kunnen een hoop tijd kosten, zonder resultaat. Bereid je kind en jezelf daar op voor.
  • Kindermodel worden kost tijd. Je komt op leuke plekken, maar deze leuke plekken liggen echt niet allemaal om de hoek. Dus je kan best veel reistijd hebben. Een auto is echt een pre.
  • Heb je nog een kind, dan zul je altijd oppas moeten regelen of het kindje ook mee nemen. De vraag is of dat leuk en handig is.
  • Je kind kan zijn/dag niet hebben. Of eenmaal daar toch niet durven. Wat doe je dan?

Handige tips en tricks

  • Volg de merken die je aanspreken op social media. Tegenwoordig plaatsen de merken vaak zelf een oproep als ze een kindermodel zoeken op Facebook of Instagram. Op onze Instagram¬†komen ook oproepen van onze klanten voorbij!
  • Zorg voor goede castingfoto’s en zorg ervoor dat ze up to date zijn. Dat betekent dat je regelmatig nieuwe foto’s moet laten gebruiken. Als je al opdrachten hebt gedaan dan kun je vaak die foto’s ook gebruiken. Zorg ervoor dat de foto’s die je gebruikt een neutrale achtergrond hebben.
  • Meld je aan bij een castingbureau. Er zijn veel verschillende bureau’s. Kijk naar wat goed aanvoelt en lees de voorwaarden goed. Sommige bureau’s schrijven je alleen in als je nergens anders ingeschreven staat. Die keuze ligt bij jou.

Het allerbelangrijkste is het enthousiasme van je kind. Kindermodel worden kan alleen als jouw kindje echt zelf wil en als jij de tijd hebt om hem/haar goed te begeleiden. Het vergt soms een lange adem en een dosis geluk. Binnenkort meer leuke blogs over kindermodel worden.

kindermodel, fotoshoot kind, fotoshoot safaripark, fotoshoot kek mama

In het Safaripark voor KEK Mama. Wat een toplocatie

kindermodel worden, fotoshoot bijenkorf, fotoshoot kind

Robyn voor Bijenkorf, gezellig in een grote skatehal

fotoshoot dj dutchjeans, fotoshoot backstage, fotoshoot kinderen, kindermodel worden

Robyn voor DJ Dutchjeans. Zoals je ziet zijn er altijd allerlei mensen op de set. Het is belangrijk dat je kindje zich goed op zijn/haar gemak voelt voor de camera en in het bijzijn van onbekenden.

Meld je dochter aan via info@girlslabel.com voor ‘Outfit of the day’ en misschien zie je haar terug op onze site

Shop nu de mooiste kinderschoenen voor de zomer >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

badkleding protest

Summertime at the beach

De toverwoorden vandaag zijn; zon, zee en strand! Heerlijk spetteren en spatteren in het water in een badje in de...
protest bikini

Zwemkleding trends voor 2022 & de leukste zwemkleding voor meisjes

Ik kan bijna niet wachten totdat het zomer is. Het heerlijke zonnetje die de hele wereld net een beetje leuker...
zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer