hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Meisjeskamer hippe meidenkamer, kindermatras, kinderkamer stylist

Published on augustus 1st, 2018 | by redactie

0

Spullen die iedere meidenkamer moet hebben

Wanneer je aan de slag gaat met inrichten van een nieuwe slaapkamer voor je dochter, zijn er een aantal hoofdzaken waar je rekening mee moet houden. Is er voldoende opbergruimte in de kamer, kan ze goed werken aan een eigen bureautje, past ze nog wel in haar bedje of is ze inmiddels echt toe aan een groter bed en passend kindermatras. Past de sfeer in de kamer nog wel bij haar of is ze nu echt het prinsessenkamertje ontgroeid?

Bekijk ook het mooiste beddengoed voor meisjes >>

Styling kinderkamer

Meestal begin je bij de kleur van de kinderkamer. Hier heb jij of heeft je dochter vast al wel een heleboel ideeën voor. Wordt het een echte prinsessenkamer voor je peuterdochter of een stoerdere tienerkamer voor je grote meisje? Een meisjeskamer in een thema spreekt altijd aan. Hierbij kun je als uitgangspunt de lievelingskleur van je dochter nemen of een favoriet onderwerp zoals dieren, sprookjes, hartjes of wolkjes bijvoorbeeld. Wanneer je met een thema werkt heb je een leidraad waar je mee kunt werken. Het werkt prettig en het zorgt ervoor dat alles op de kamer mooi op elkaar afgestemd is, zodat je een rustige sfeer op de kamer creëert.

Meisjesbed

Op zoek naar leuk meisjesbed voor de nieuwe slaapkamer van je dochter? Maar twijfel je bij het aanschaffen tussen een juniorbed of meteen een volledig eenpersoonsbed? Het belangrijkste voordeel van een peuter- of juniorbed is echter dat je kindje er gemakkelijk zelf in en uit kan stappen, omdat het bedje lager is. Daarbij zijn zijhekjes gemonteerd die voorkomen dat peuters ’s nachts uit bed vallen. Tevens is het bed ‘knusser’ en prettiger voor het kind om in te slapen, omdat het qua afmetingen beter past dan een ‘grote-mensen-bed’. De hogere zijkanten geven het kind een beschermd gevoel. Maar een groot bed heeft ook veel voordelen, want hier passen natuurlijk lekker veel knuffels in 😉

Kindermatras

Bij een nieuw bed koop je meteen ook een nieuw matras. Maar wat nou wanneer je het bed van je oudste dochter doorgeeft aan je jongste dochter? Hoe lang ligt dit kindermatras al in haar bed? Een matras heeft een beperkte levensduur omdat de materialen in het matras langzaam in kwaliteit achteruit gaan. Dit komt door de druk op de gebruikte schuimen én doordat de zouten van het lichaamsvocht intrekken in de materialen. Uiteindelijk geven de materialen niet meer de veerkracht die ze ooit hadden. Koop online je nieuwe matrassen bij matrasaanhuis.nl en laat je hier goed informeren.

Verlichting kinderkamer

Vind jij het ook zo lastig om goede verlichting kinderkamer te creëren in de kamer? De juiste verlichting in een speel- of slaapkamer is ontzettend belangrijk. Het bepaald mede de uitstraling en sfeer, maar dient ook zeker heel veilig te zijn. Bepaal in de kamer wat de functie is van de verlichting die je wil gaan gebruiken. In een babykamer heb je met name zacht sfeerlicht nodig, zodat je bij het verschonen of verzorgen van je baby niet direct groot licht aan hoeft te zetten. Voor een ouder kind is het juist prettig om een leeslampje te hebben op een nachtkastje of een wandlampje boven het bed. Om daarnaast een slaapkamer knus en sfeervol te maken kies je voor een figuurlamp. Ook een nachtlampje voor de donkere nachten zijn natuurlijk fijn! De keuze aan leuke decoratieve lampen voor in de kinderkamer is enorm! Er is voor elke stijl meidenkamer wel een leuke lamp te vinden.

Kinderkamer accessoires

Natuurlijk mogen leuke kinderkamer accessoires zoals leuke opbergers, zachte kussens en zelfs het mooi houten speelgoed en beddengoed zeker niet ontbreken. Hiermee maak je namelijk een kamertje helemaal eigen en uniek. Laat je dochter haar eigen spulletjes uitzoeken en neerzetten, zo wordt het haar eigen plekje!

In welke meidenkamer zal jouw dochter graag willen slapen?

hipppe meidenkamer, kindermatras

Thema meisjeskamer, hippe meisjeskamer, kindermatras

roze meisjeskame, kindermatras

 

Zie meer meisjeskamer voorbeelden >>

Thema kinderkamer natuur >>

Thema meisjeskamer unicorn >>

 
Comments are closed.

Back to Top ↑