Het Fantastische Kinderfilm Festival

26 december 2015

Het Fantastisch Kinderfilm Festival opent op Derde Kerstdag in de Verkadefabriek in Den Bosch met een spiksplinternieuwe editie. Het volledige programma is bekend en ook dit jaar zijn er weer prachtige films te zien. Het Fantastisch Kinderfilm Festival neemt je deze editie mee op reis naar bijzondere plekken in een fantastische wereld. Met ‘Kronkel & Slinger’ gaat het thema dit jaar over reizen. Er zijn korte bijzondere filmvoorstellingen voor kinderen vanaf twee jaar, vrolijke en avontuurlijke reisfilms voor kleuters en spannende lange films voor de oudere kinderen.

Olifant en de fiets_still01_o weekje_weg

Speciaal voor de editie ‘Kronkel & Slinger’ maakte het festival een Nederlandse vertaling van de grappige en met lef vormgegeven animatiefilm Wie is Waar? uit Zweden die op het festival zijn Nederlandse première zal beleven.

Voor de oudere kinderen draait er Reis naar het Noorden van de Fransman Rémi Chayé. Hierin volgen we Sasha, een stoer Russisch meisje dat alleen op reis gaat naar de Noordpool. Ze gaat haar grootvader, een beroemde ontdekkingsreiziger achterna nadat hij niet terugkeerde van zijn reis. Sasha is vastberaden in haar plan en deinst nergens voor terug. Er draaien ook klassieke speelfilms als Het Zakmes uit Nederland over Mees die op zoek gaat naar zijn vriendje dat verhuisd is. Met Kleine Nicolaas gaat op vakantie uit Frankrijk vertonen we een komische film in een retrosfeer.

Alle kinderen die naar de film gaan, krijgen toegang tot de Speeltuin van de Verbeelding, die tijdens het festival in het filmtheater staat. In deze fantastische speeltuin ga je net als in de film op reis. Stap in en speel mee met koffer memorie, maak een lichtvoorstelling met de bewegende beelden die je ziet vanuit de trein, ga met je familie op de vakantiefoto, bereid je eigen picknick voor onderweg, snuif de geur van je huis op bij Heimwee geuren en beleef nog veel meer. Het festival is voor kinderen van 2 – 9 jaar en gaat op 27 december 2015 van start in De Verkadefabriek in Den Bosch. Daarna reist het festival nog t/m begin mei door het land. Meer informatie vind je op www.fantastischkinderfilmfestival.nl.

In 2015 en 2016 zal het Fantastisch Kinderfilm Festival een bezoek brengen aan:

  1. De Verkadefabriek in Den Bosch; zondag 27 december 2015 t/m zondag 3 januari 2016 (m.u.v. donderdag 31 december 2015)
  2. Natlab (Plaza Futura) in Eindhoven; zaterdag 23 januari & zondag 24 januari 2016
  3. Filmhuis Den Haag; zaterdag 30 januari & zondag 31 januari 2016
  4. Filmhuis Bussum; zaterdag 6 februari & zondag 7 februari 2016
  5. Chassé Theater & Cinema in Breda; donderdag 11 februari t/m zaterdag 13 februari 2016
  6. Filmtheater Fraterhuis in Zwolle; zaterdag 20 februari & zondag 21 februari 2016
  7. EYE in Amsterdam; maandag 29 februari t/m donderdag 10 maart 2016
  8. Filmhuis De Keizer in Deventer; zaterdag 12 & zondag 13 maart 2016
  9. Groninger Forum in Groningen; vrijdag 25 maart t/m maandag 28 maart 2016
  10. Filmtheater De Lieve Vrouw in Amersfoort; maandag 2 mei t/m woensdag 4 mei 2016

Kijk voor meer informatie en alle films op fantastischkinderfilmfestival.nl.

kronkel__slinger_klein

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
totum knutselpakket knutselen kids diy

De vrolijke Rainbow Pets van Totum

Kennen jullie de vrolijke Rainbow pets al? Toen deze huisdieren klein waren en in de achtertuin speelden, zagen ze voor...
Avonturenbos Stekkenberg , speelbos, gratis uittip, gratis dagje uit, gratis dagje weg, gratis uitje met kinderen

GRATIS UITTIP: Avonturenbos Stekkenberg 

Er op uit met de kids, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...