Kinderfeest; thuis of er op uit tips

27 januari 2023

Kinderfeestjes, we doen niets liever dan onze kids verwennen met een fijn feestje waarbij ze een paar kindjes mogen uitnodigen. De vraag is alleen vaak, hoeveel kindjes nodig je uit en wat gaan we doen? In deze blog geven we jullie leuke tips om met kinderen te doen zowel thuis als uit. Oftewel het ideale kinderfeest is voor iedereen anders.

Kinderfeestje thuis

Ga je liever niet op pad en pak je het feestje thuis lekker met beide handen aan. Met deze leuke activiteiten maak jij een superfeest!

Activiteiten

#1 Knutselen: Koop diverse leuke knutselspullen en maak je mooiste creaties samen. Met glitters, foamklei, knoopjes, steentjes, veertjes etc kun je goed vooruit. Versier bijvoorbeeld een houten handspiegel of sieradendoosje. Ook leuk om een fotolijst te versieren en een groepsfoto in te stoppen om mee naar huis te nemen.

Vind je het lastig om zelf iets te bedenken. Tegenwoordig koop je kant en klare kinderfeestpakketjes om mee aan de slag te gaan.

#2 Workshop: Je kunt ook iemand aan huis laten komen voor een workshop. In de meeste gevallen worden de spullen dan allemaal verzorgd en hoef je zelf alleen voor het eten en drinken te zorgen. Workshops heb je in verschillende thema’s.

#3 Themakist huren: Voor je feestje kun je ook een complete thema kist laten komen. Hierin zitten dan diverse spullen om een geslaagd feestje te geven..

#4 Speurtocht: Als je een beetje gunstig woont en je hebt en bos of wijk in de buurt waar je dit kunt doen is dat helemaal top. Met wat foto’s en opdrachten heb je al snel leuk vermaak. Vind je het lastig om dit zelf te organiseren dan kun je op deze website kijken of er iets anders leuks voor je bij zit. Speurfeestjes kun je trouwens ook prima thuis doen.

Themafeestjes

#5 Slaapfeestje: Heb je al wat oudere kids in huis, dan is een slaapfeestje ook super leuk. Begin gezellig met een beauty avondje met maskertjes, nageltjes lakken etc. Daarna een filmpje met popcorn, chips en kinderchampagne. Een echt meidenavond! Wil je het slaapfeestje extra leuk aankleden, huur dan van die mooie tipitentjes waar ze in kunnen slapen..

Aan tafel!

Bij een kinderfeestje hoort natuurlijk wat lekkers. Wat je de kids wanneer geeft is een beetje afhankelijk van het tijdstip waarop het feestje gegeven word. Maar taart of cake hoort er natuurlijk sowieso bij! Om het feest te starten kun je er ook voor kiezen om de kids zelf een plak cake of cupcake te laten versieren met bijvoorbeeld, slagroom, snoepjes, glazuur, hagelslag, sprinkels etc. Heb je meteen een leuke activiteit te pakken.

Wil je een simpele maaltijd kies dan voor (kant en klare) poffertjes of pannekoeken of een broodje knak. Ook minipizzaatjes zijn leuk en lekker voor een feestje. Ben je toch meer van de frietjes, maak dan een heuse snacktafel. Leg een kleed op tafel en strooi de friet en (mini)snacks erover uit. Knijp hier en daar wat curry en frietsaus en het (vr)eetfestijn kan beginnen..

Heb je zin om echt wat meer uit te pakken dan zou je het feestje wat vroeger kunnen vieren en een high tea kunnen organiseren door verschillende zoete en hartige hapjes te maken. Je kunt ook samen met de kids de hapjes maken om een vullend programma te hebben.

Op pad voor je kinderfeestje.

Houd je niet van de rotzooi in huis of is je huis gewoon net iets te klein om zoveel kindjes te ontvangen en te vermaken dan is er altijd de optie om er op uit te gaan. Veel gekozen kinderfeestjes om weg te gaan zijn:

  • Een krijspaleis
  • Jumpen
  • Buiten speeltuin
  • (Disco)zwemmen
  • Zeemeerminzwemmen
  • Workshop buitenshuis
  • Escaperoom
  • Bowlen
  • Schaatsen
  • Naar een kinderboerderij of kleine dierentuin

Heb jij nog leuke ideeen of tips voor een kinderfeest? Leuk als je ze met ons deelt…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

DIY meisjeskamer om bij weg te dromen

Een meisjeskamer inrichten kan een geweldig leuk project zijn. Of je nu een slaapkamer voor je dochter wilt opknappen of...
reside-3104077_1280

Verbeter jouw nachtrust!

Een ding dat wij als mensen allemaal met elkaar gemeen hebben, is onze slaapbehoefte. Over de hoeveelheid valt nog te...
Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...